Bitter smag, trods fint resultat

To minutter inde i overtiden tegnede det til den tredje étmåls-udesejr i træk på Jan Breydel Stadium, men-men-men... det sluttede alligevel 1-1. Uafgjort i Brügge er dog stadig klart godkendt, men skuffelsen er til at tage og føle på...

Det blev en 1. halvleg uden mange store chancer, og det farligste forsøg stod Andreas Cornelius faktisk for, da han i overtiden snittede et belgisk indlæg bagover nede i eget felt, hvilket tvang Stephan Andersen til en mesterlig redning helt ude ved den ene stolpe!

Det havde heller ikke været fortjent med belgisk pauseføring, for løverne var rigtig godt med i de første 45 minutter. Lige fra første minut lyste koncentrationen ud af øjnene, og de første 10 minutter forløb med bolden meget på danske fødder takket være et højtstående forsvar og et aggressivt presspil over hele banen. Desuden var man ikke bange for at kaste folk med frem, når chancen bød sig til at skabe noget i det offensive.

Først efter et lille kvarter var belgierne oppe og true lidt i den anden ende, og brasilianeren Gedoz havde en udmærket, flad afslutning, som Stephan Andersen reddede godt nede ved den ene stolpe. Herefter fulgte nogle par minutter med et par belgiske hjørnespark, men forsvaret stod bundsolidt og gav ikke noget væk, og inden længe stilnede det af igen nede foran Stephan.

Ikke at belgierne ikke forsøgte, men der var ikke meget opfindsomhed og præcision i det offensive, og en række indlæg blev sendt ind uden modtageradresse og uden at der var nogen hjemme, der hvor de faldt ned.

Der var mere ro og omtanke i gæsternes boldomgang, om end man heller ikke forsøgte at være lige så direkte i opspillet som hjemmeholdet - der er trods alt forskel på at spille ude og hjemme! Midt i halvlegen fik løverne en udmærket mulighed, da Antonsson satte hovedet på en Bengtsson-dødbold, men desværre sad afslutningen lige på den australske keeper Ryan.

Omkring den halve time var den stærke stopper igen med fremme på en dødbold, men fik ikke ordentligt træf på en lidt tilfældig nedfaldsbold. Ti minutter før pausen var der igen optræk til noget, da Nicolai fikst prikkede en bold frem i feltet til Corner, men Duarte nåede lige at kaste sig ned og tackle bolden væk.

Kort før pausen fik Brügge en ny opblomstring, og blandt andet kom Sobota på skudhold i FCK-feltet, men Zanka blokerede påpasseligt til hjørne. Endnu et hjørne fulgte, hvor Castillo blev sur over, at der ikke blev dømt straffe mod Pierre Bengtsson, og så ebbede det ud igen. Altså lige indtil de døende sekunder, hvor Corner som nævnt var ved at overliste sin keeper…

Belgierne kom meget bedre ud til 2. halvleg og tiltvang sig efterhånden et godt greb om spillet, og allerede efter fem minutter snittede et frispark fra Castillos den danske overligger. Kort før der var spillet en time var forwarden igen på færde med en pænt stor hovedstødschance, som han dog headede forbi i ret fri position. Kort efter havde en giftig Gedoz-afslutning til gengæld målretning, men Stephan var på plads og fistede den til hjørne.

Midt i halvlegen kom først Gíslason og lidt efter de Ridder på banen for Kacaniklic og Nicolai, og det gav nye kræfter og fysik i det, der mere og mere lignede en kamp for at køre det ene point hjem, som Ståle gladeligt havde solgt kampen for på forhånd.

Belgierne smed den høje Tom de Sutter ind for at skabe ravage, og det lykkedes også et par gange at komme til gode afslutninger, men stadig stod københavnerne rigtig godt defensivt, og Stephan tog sig af det, der kom inden for rammen.

Claudemir kom også ind for Amankwaa, og som minutterne tikkede af sted så det mere og mere fornuftigt ud, selv om trætheden stod malet i øjnene efter den enorme arbejdsindsats, som københavnerne havde ydet.

Men minsandten om ikke det eksploderede i københavnsk ekstase i de døende minutter! Et hjørne blev ikke clearet ordentligt, Antonsson jagtede bolden lige uden for feltet og fik headet på tværs til Amartey, og han huggede resolut til kuglen, der som et projektil strøg den op i det ene målhjørne!

Ret beset var det ikke fortjent efter spil og chancer, for belgierne havde i 2. halvleg vist sig som et klart bedre mandskab, men derfor smertede det alligevel dybt, da de bragte balance i regnskabet to minutter inde i overtiden. Refaelov lagde bolden til rette for Victor Vasquez, der fra kanten af feltet udplacerede Stephan med en præcis inderside-afslutning, der klinede sig ind ved den fjerneste stolpe...

Alt i alt dog en klart godkendt indsats og et klart godkendt resultat. Men Torino er ikke glemt, og derfor ærgrer det, at der "kun" står 4 point på kontoen og ikke 7... men løverne har dog muligheden for at afgøre det hele selv!


Holdet: 1 Stephan Andersen – 2 Tom Høgli, 25 Mathias Zanka Jørgensen, 15 Mikael Antonsson, 3 Pierre Bengtsson – 32 Danny Amankwaa (82.: 6 Claudemir), 18 Daniel Amartey, 8 Thomas Delaney (anf.), 17 Alexander Kacaniklic (64.: 19 Rúrik Gíslason)– 11 Andreas Cornelius, 10 Nicolai Jørgensen (68.: 22 Steve de Ridder)

Ikke benyttet: 21 Johan Wiland, 24 Youssef Toutouh, 36 Brandur Olsen og 37 Lasse Lindbjerg