FCK-fans på Derby-dagen

Billetinfo om hjemmekampe med 500 pladser

Som de fleste nok har læst eller hørt, så har vi indtil videre tilladelse til at have 500 personer på stadion til vores hjemmekampe. Men ikke 500 tilskuere, som det ofte er blevet udlagt. Tallet omfatter også spillere, trænere, dommere, ledere, bolddrenge, vagter, drifts -og salgsmedarbejdere, journalister, fotografer m.m.

"De seneste dage har vi gjort alt hvad vi kunne for at begrænse disse grupper til det mest nødvendige, men der er et vist minimum-setup på et stadion af vores størrelse.,” siger kommerciel direktør, Jacob Lauesen.

"Disse grupper er med hård hånd blevet begrænset til 250 personer, så vi kan tilbyde de resterende 250 pladser til tilskuere, dvs fans og partnere. Det svarer kun til ca. 1,5% af de pladser, som sæsonkort, abonnenter og partnere normalt råder over, så fordelingen af disse er heller ikke uden problemer, og det har vi også arbejdet intenst med sammen med både fan-repræsentanter og partnere," fortsætter Jacob Lauesen.

"Efter den dialog har vi besluttet, at 210 billetter gives til vores Skybox-kunder og 40 til fans. Inden jeg nærmere begrunder hvorfor, vil jeg skynde mig at tilføje, at Carlsberg f.eks. allerede har sagt, at de vil tilgodese vores sæsonkortholdere med deres billetter til AaB-kampen. Vi undersøger, om der er flere partnere, der ikke forventer at kunne bruge alle deres billetter, og når det er endeligt afklaret, kan vi forhåbentlig tilbyde lidt flere billetter til fans."

Et helt ekstraordinært dilemma
"Fordelingen af de p.t. 40 billetter til fansene er et helt ekstraordinært dilemma, hvor mange bliver skuffede, uanset hvilken løsning vi vælger. Vi skal dog huske, at det er et lille skridt frem i forhold til helt tomme tribuner, og som tidligere beskrevet, så har vi allerede planer for, hvordan vi kan håndtere et større antal, når det bliver tilladt."

"Beslutningen om at prioritere Skybox-kunderne er udelukkende økonomisk betinget af vilkårene i Regeringens hjælpepakker, der rimeligt nok forudsætter, at vi begrænser vores tab mest muligt. Og hvis vi ikke tilbyder Skybox-kunderne deres pladser, så dækker hjælpepakkerne ikke den betydelige kompensation, vi skal betale Skybox-kunderne. Det er den enkle og ærlige forklaring på beslutningen, henset til vores økonomiske situation."

"I vores dialog med fan-repræsentanterne fra Fanklubben og Sektion 12 var der forståelig skuffelse, men også forståelse for prioriteringen, og det vil jeg gerne benytte lejligheden til at takke for," siger Jacob Lauesen.

Vigtigt vi tilgodeser alle fanmiljøer
Udviklingskonsulent og SLO ansvarlig Daniell Askholm sætter også ord på den vanskelige situation for alle parter:

”Respekten for fans og samarbejdspartnere er et enormt vigtigt fundament i en velfungerende fodboldklub, og derfor er det vigtigt, at begge kan komme, uanset om vi så har 2, 200 eller 2.000 pladser. Vi står alle med et kæmpe dilemma, hvor den økonomiske del af hjælpepakkerne selvfølgelig vejer tungt, men det er afgørende, at der også er fundet billetter til vores fans.”

”Det andet, der er vigtigt for os, det er at vi samtidig viser respekt for vores forskellige fantribuner og fanmiljøer. I dialogen har det været yderst positivt at mærke forståelsen fra både fanklubben og de aktive fangrupper, for det er indbegrebet af at være en fodboldklub, at vi taler sammen og står sammen. Især når omstændighederne er så specielle som lige nu."

"Derfor ønsker vi, at fan-billetterne fordeles til alle vores fire fantribuner, dvs Nedre C, Sektion 12, Øvre C og Familietribunen/Nedre A. Antallet på hver tribune skal selvfølgelig afspejle, hvor mange kortholdere, der er på hver tribune," siger udviklingskonsulent og SLO ansvarlig Daniell Askholm.

Lodtrækning om fan-billetter
"Da der er så få billetter til fans, har vi valgt at trække lod blandt alle sæsonkortholdere og abonnenter, hvor vi som ønsket tilgodeser de forskellige fanmiljøer," fortsætter Jacob Lauesen.

"Det sætter vi i gang på mandag, når vi har afklaret en række mere detaljerede forhold. Men vi har allerede besluttet, at de heldige får et VIP-treatment. Billetterne koster i forvejen ikke noget, og desuden får alle adgang til en Skybar med fri øl/vand og aftensmad, og under kampen er der adgang til selve tribunen.”

"Da de færreste har lyst til at gå til fodbold alene, har vi besluttet, at man vinder retten til to pladser, så man kan tage en kammerat med, som selvfølgelig også skal være sæsonkortholder/abonnent," slutter Jacob Lauesen.

Tjek dine kontaktoplysninger
Der kommer som nævnt mere information om lodtrækningen på mandag, og vi anbefaler alle at tjekke, om man har korrekt mail og telefonnummer stående i vores billetsystem - og overveje hvem man eventuelt vil invitere med.

>> Sådan tjekker du dine oplysninger