To back-mål sikrede premiere-sejr

Chancerig åbning på kampen
Før kickoff var der traditionen tro blomster til de tre nye spillere i truppen, Augustinsson, Sigurdarson og Foley. Sidstnævnte havde desværre fået en lille fiber og var ikke med i dag, mens de to andre startede inde. Inden Kenn Hansen fløjtede opgøret i gang blev der også holdt et minuts stilhed til minde om ofrene for terrorhandlingerne i København sidste lørdag, hvoraf den ene jo fandt sted ca. 100 meter fra Telia Parken, mens spillerne stadig befandt sig på stadion efter træningskampen mod IFK Göteborg.

Det blev en hæsblæsende og underholdende indledning på kampen, hvor det let kunne have stået både 2-0 til løverne efter 10 minutter. Alene i de første to minutter smækkede Augustinsson et par gode indlæg ind foran, og på en af dem fik Sigurdarson afsluttet, men Bozga rettede den af til hjørne. Efter seks minutter fik Toutouh en god skudmulighed i feltet, da et frispark fra Nicolai Jørgensen blev snittet videre, men hans skud blev blokeret til hjørne. Herefter fulgte endnu et godt Augustinsson-raid med efterfølgende indlæg, som dog lå en anelse for højt til frontløberne.

Først efter et lille kvarter kom gæsterne frem til noget i den anden, da Festersen fik afsluttet efter et mislykket forsøg på et saksespark fra den nye græske FCV-forward Vellios. Men hjemmeholdet sad stadig tungt på begivenhederne, og i det 19. minut var det meget tæt på et fantastisk åbningsmål. Først spillede Nicolai og Cornelius 1-2, men Nicolais skud fra kanten af feltet blev blokeret – dog kun ud til Høgli, som slog den tilbage til Nicolai, der kastede sig op i en liggende flugter, der tvang Thomas Mikkelsen til en stærk enhånds-redning!

Spillet mere ujævnt midt i halvlegen
Jo, underholdningen fejlede ikke noget, men herefter fulgte dog en periode, hvor spillet blev lidt mere hakkende og ujævnt, ikke mindst i kraft af en hel del dødbolde til Vestsjælland, og nok også fordi de fik lidt bedre styr på organisationen og gik ned i 4-1-4-1, når vi havde bolden.

Så småt kom de også til nogle afslutninger, men ikke noget der for alvor udfordrede Stephan Andersen, og i stedet gjorde løverne klar til en slutspurt inden pauseteen. Sigurdarson sig godt fri af et par mand og fik afsluttet, men lige på Mikkelsen, men stadig kneb det lidt med at komme til afslutninger – indtil halvlegen gik ind i tillægstiden! Så slog Augustinsson endnu et af sine giftige indlæg fra venstre, og så tog Høgli fusen på forsvaret, da han kom luskende ind i feltet i den modsatte side og med et velplaceret hovedstød sendte bolden ind via den ene opstander!

Byens Hold fortsatte de gode takter efter pausen, og efter seks minutter kæmpede Sigurdarson godt på skudhold, men blev blokeret – Høgli fulgte dog godt op i feltet og trykkede resolut af, men skuddet blev rettet af til hjørne, så vi blev snydt for en sensationel dobbelt norsk målscorer!

Først Ludwig til Tom - så Tom til Ludwig!
Til gengæld fik vi endnu et back-mål – og tilmed et debutantmål. Efter 54 minutter leverede Toutouh et godt forarbejde i højre side, inden han spillede Høgli fri, og han slog en perfekt pasning på tværs af feltet til Augustinsson, der i første omgang dog måtte se Bozga afværge hans afslutning inde på stregen – men svenskeren var hurtigt over returbolden og løftede den køligt forbi den desperat kæmpende Thomas Mikkelsen til 2-0.

Det var på mange måder en forløsning, for i efteråret var problemet ofte, at man havde svært ved at ”lukke” kampene og ud over risikoen for, at et enkelt modstander-mål ville ødelægge det hele, måtte man også bruge mange flere kræfter kampen igennem.

Sådan gik det ikke i dag, selv om FCV sådan set kæmpede ihærdigt nok for at komme tilbage i kampen. Men det blev ved tilløbbene til chancer, især fra den meget pågående Rasmus Festersen, men rigtigt farligt blev det aldrig rigtig.

Sejren kørt sikkert hjem
Gíslason afløste Sigurdarson, hvorefter Nicolai gik op i angrebet med Corner, men inden længe måtte Corner udgå efter at Bozga havde smækket en albue i hovedet på ham, så han fik en flænge ved det ene øje. De Ridder kom ind og dannede frontduo med Nico, og senere kom Poulsen også ind for Toutouh og var med til at kontrollere kampen hjem.

12.631 tilskuere overværede forårspremieren og fik det de kom efter – en sejr og tre point og dermed opretholdes presset på midtjyderne, der først i morgen skal i kamp mod OB.

Holdet: 1 Stephan Andersen – 2 Tom Høgli, 25 Mathias Zanka Jørgensen, 15 Mikael Antonsson, 3 Ludwig Augustinsson – 32 Danny Amankwaa, 24 Youssef Toutouh (77.: 29 Christian Poulsen), 8 Thomas Delaney (anf.), 10 Nicolai Jørgensen – 14 Björn Sigurdarson (63.: 19 Rúrik Gíslason), 11 Andreas Cornelius (75.: 22 Steve De Ridder)

Ikke benyttet: 41 Kim Christensen, 4 Pelle Nilsson og 18 Daniel Amartey