Ariël: - Vi håndterede det godt mentalt

Ariël: - Vi håndterede det godt mentalt

af Torkil Fosdal

De forsvarende pokalvindere er klar til 4. runde af DBU Pokalen efter en sikker og velfortjent 3-0-sejr over FC Fredericia. Det gik dermed lige efter bogen, og derfor var det også en tilfreds cheftræner, der efter kampen kunne evaluere begivenhederne:

- Det var på forhånd ikke nogen nem kamp for os, for som favoritter havde vi alt at tabe, mens de havde alt at vinde. Men vi håndterede det godt mentalt, og vi var forberedt på, at de ville komme med en helhjertet indstilling til kampen. Men i forberedelserne fokuserede vi ikke så meget på modstanderen, men primært på os selv, og vi spillede med god tålmodighed og lod bolden gøre arbejdet - og så kom på målene på nogle gode tidspunkter.

Der var skiftet ud på en del pladser i forhold til Silkeborg-kampen i søndags, men kampene falder også tæt i øjeblikket, og allerede på lørdag går turen igen til Østjylland, når AC Horsens venter i Superligaen. Ariël havde dog gjort sig flere overvejelser om holdudtagelsen:

- Selvfølgelig er det en mulighed for at give spilletid til nogen, der ikke har spillet så meget, men det er også vigtigt for at opmuntre alle i truppen til at konkurrere om pladserne. For Christian Grindheim var det også en mulighed for at komme i kamp for første gang efter hans skadespause, hvor han har været ude halvanden måneds tid. Christoffer Remmer får chancen i dag, men har jo allerede været med i Superligaen et par gange, og så kunne vi give debut til endnu et af de unge talenter fra School Of Excellence, Danny Amankwaa.

Igor Vetokele fik chancen i startopstillingen for anden kamp i træk, men desværre blev det kun til en god halv time, før en fiberskade tvang ham ud af opgøret.

- Det er meget trist, for vi har brug for alle i det tætte program, der venter, men han er definitivt ude på lørdag. Men ellers må vi se de næste dage, hvor slemt det er med skaden. Men der er jo ikke så længe til næste svære udekamp i Bukarest, sluttede Ariël Jacobs om den eneste malurt i bægeret på en ellers udmærket pokalaften i Fredericia.

Thomas Kristensen: Vi afviklede kampen perfekt

- Vi havde snakket om, at vi skulle komme godt fra start, og ikke få et dumt mål imod os, for de havde nogle høje folk, og er gode på dødbolde. Men vi kom foran og fik scoret lige inden pausen, og det gav ro på vores spil. Man kan sige vi afviklede kampen perfekt.

- Vi har en stærk trup, og der er stor forskel på Superliga og 1. division. Men Fredericia bød os godt op til dans, og er et hold der kan klare sig godt i 1. division. Men sejren giver os selvtillid at vinde, og vi vil gerne klare os godt i det hele – vi vil vinde mesterskabet, genvinde pokalen og komme så langt som muligt i Europa.

Thomas Delaney: Vigtigt at få det første mål

- Vi vidste, de ville være godt organiseret og stå godt på banen, så det var vigtigt vi fik det første mål - og det var også gode tidspunkter vi lavede de andre mål på, så vi fik lukket kampen hurtigt. Vi vadede måske ikke i chancer, men vi var effektive, når chancerne bød sig.

Danny Amankwaa: Jeg skulle bare spille mit eget spil

- Der blev taget godt imod mig da jeg kom ind. Jeg fik at vide, at jeg bare skulle spille mit eget spil - og det var dejligt, det giver ekstra selvtillid. Jeg vidste ikke på forhånd, at jeg ville få spilletid, men det var da fedt at få debut og være med til at vinde.