Arbejdssejr i Randers

Første Randers offensiv bremset af tidlig Santin-scoring
F.C. København stillede med samme 11 spillere, som i mandags besejrede Brøndby IF i topbraget på Vestegnen, Randers FC havde en enkelt ændring, idet Tobias Grahn efter udstået karantæne afløste Ricki Olsen.

Hjemmeholdet indtog 6. pladsen inden dagens opgør, men har kun været i stand til at vinde 2 af sine hjemmekampe mod henholdsvis AGF og FC Nordsjælland. Den statistik ville Faxe & co. meget gerne lave om på i dag, og taktikken var ikke til at tage fejl af: Jesper Christiansen skal ikke få lov at fryse i dag! Allerede efter få minutters spil blev han testet af Tobias Grahn, men reddede stærkt nede ved den ene stolpe, og et par minutter senere var han oppe i det modsatte hjørne af målet og vifte et hovedstød fra Bobby Cruz over overliggeren.

Men pludselig blev der stille på Essex Park, for stik mod spil og chancer stod det efter 7 minutters spil 1-0 til gæsterne 1-0! Hjalte Nørregaard slog en fremragende bold frem i højre side til Atiba Hutchinson, der fandt en totalt fri Santin midt i feltet. Brasilianeren lod køligt en desperat jagtende Randers-forsvarer glide forbi, inden han med en flad inderside udplacerede Kevin Stuhr Ellegaard, er vel dårligt havde nået at røre bolden endnu.

Det lagde en dæmper på Randers-offensiven, i det mindste for en stund, og efter et kvarters tid måtte de tilmed udskifte Kenneth Møller, der både fik en skade og et gult kort ud af sparke N’Doye ned midt på deres halvdel efter at senegaleseren havde snydt et par mand oppe på midten.

Blot to minutter var Pospech ude i et grimt sammenstød, da han tacklede Tidiane Sane, der for fuld kraft ramte ham i hovedbunden med sin støvle. Det lignede unægtelig en udskiftning, men den robuste tjekke kom ind 4-5 minutter senere efter at være blevet syet ude på bænken.

Jesper Christiansen & co. modstod massivt Randers-tryk
Efter 24 minutter vejrede hjemmepublikummet en udligning, da Nygaard strøg ned langs venstre side og ind i feltet, skarpt forfulgt af Zanka, og lige da det så ud til at han var forbi gik han omkuld som fældet af et øksehug. Men dommer Kragh stod godt placeret og vinkede straks afværgende. Det blev dog optakten til en seriøs Randers-offensiv, der kom til at vare det meste af resten af halvlegen. Med hårdt og aggressivt boldpres tvang de løverne ubehageligt langt tilbage på banen, og Nygaard, Grahn og Berg var konstant en trussel for den travle FCK-defensiv, som i flere situationer levede høje på en brandvarm sidste skanse i form af Jesper Christiansen.

Carsten Fredgaard fik et af de største tilbud omkring den halve time, da han blev spillet helt fri af Søren Berg, men måtte se sin afslutning afværget af Christiansen. Men midt i Randers-trykket var det alligevel gæsterne, der fik det absolut største tilbud, da der de for en sjælden gangs skyld lagde lidt tryk på oppe i den anden ende. Både Hutch og Vingaard afsluttede på Kevin Stuhr, inden bolden dumpede ned foran N’Doye lige uden for det lille felt, men han bankede bolden over tomt mål.

Randers angreb dog ufortrødent, og Nygaard gjorde hvad han kunne for at filme sig til et straffe, da Pospech var nede i en glidende tackling i eget felt, men igen vinkede Kragh afværgende uden dog at finde anledning til at anmelde filmen med et gult kort. Halvlegen sluttede med Randers i førersædet og 3 ekstraminutter som følge af flere spilstop, hvor også N’Doye måtte behandles et par gange efter hårde Randers-tacklinger.

Anden Santin-scoring knækkede hjemmeholdet
I pausen valgte Ståle Solbakken for en gangs skyld at foretage en dobbeltudskiftning, og William Kvist kom ind på midten i stedet for Vingaard, mens Peter Larsson erstattede Zanka i centerforsvaret. Men de nåede dårligt at sætte deres præg på begivenhederne, for efter mindre end 2 minutters spil Santin slog til igen og ændrede dermed fuldstændig kampbilledet.

Igen var Hjalte iscenesætteren med en fremragende dyb stikning, og så løb brasilianeren fra forsvaret, trak uden om Kevin Stuhr og lagde sikkert bolden i tom kasse til 2-0.

Det satte uundgåeligt sit præg på begivenhederne, idet Randers helt mistede den tro og gejst, der havde præget dem før pausen. Gæsterne koncentrerede sig klogt om at holde i bolden og køre den rundt, mens hjemmeholdet nu fik lov at jagte, og det kom der ikke mange afslutninger af i nogen af enderne. Først små 20 minutter efter pausen var der optræk til en scoring, da Pospech var med i et fremstød i højre side, afdriblede en modstander og lagde en god bold til rette for Hutch lige uden for feltet, men han fik desværre ikke ordentligt træf på den.

Kort efter kom Grønkjær på banen i stedet for to måls-helten Santin og bidrog med teknik og arbejdsiver til at københavnerne kunne holde spillet langt fremme på banen. Man skulle hen til 20 minutter før tid, før Randers havde en afslutning, da et Grahn-forsøg blev blokeret, men hjemmeholdet begyndte dog så småt at røre på sig, og de skuffede hjemmefans fik tændt et lille håb om et comeback. Men det blev ved håbet uden for alvor at blive farligt nede foran Jesper Christiansen.

N'Doye lukkede og slukkede
Anført af en konstant løbende og kæmpende midtbane med Hjalte Nørregaard i spidsen beholdt gæsterne grebet om kampen, og kort før tid var den løbestærke midtbanemotor igen med i opspillet til en scoring, som satte et definitivt punktum på kampen. Denne gang spillede han Kvist i højre side af feltet, og han lagde fikst bolden tilbage til N’Doye, der resolut sparkede bolden ind til sin første scoring for klubben.

Som kampen udviklede sig var sejren helt i orden, men havde retfærdigheden sket fyldest i 1. halvleg havde udgangspunkt for 2. halvleg nok været et lidt andet. Men hjemmeholdet gik fuldstændighed ned 2 minutter efter pausen, og det er ikke nok til at ryste et velfungerende FCK-hold, der med sejren sikrede sig endnu en uge i toppen af ligaen, uanset weekendens øvrige resultater.