Nicolai Boilesen og Peter Ankersen

Ankersens "kedelige" svar: En kamp ad gangen

Trods et forspring i tabellen på ni point og en rigtig god målscore, så er der stadig kampe, der skal vindes, hvis vi skal opfylde sæsonens store mål om at vinde mesterskabet.

Peter Ankersen er en af de spillere, der før har vundet mesterskaber med klubben, så han kender opskriften:

”Ja, og det er jo det kedelige svar, som vi har givet mange gange før, nemlig at vi hele tiden kun har fuldt fokus på den næste kamp,” svarede han efter onsdagens træning på Nummer 10.

”Det er ikke en guldgaranti, for det kan ingen selvfølgelig give, men det er opskriften på det, der skal bringe os derhen, hvor vi gerne vil.”

”Hele tiden kun at holde fokus på den næste kamp, og ikke hvad der sker næste gang og næste gang igen, eller hvad der sker i de andre kampe.”

”Vi ved jo udmærket godt, at der f.eks. venter et Derby lige om lidt, som vores fans længe har gået og glædet sig til, men det kan ikke nytte noget, at vi begynder at gå at tænke over det nu. Lige siden i søndags har det udelukkende handlet om, hvordan vi vinder i Silkeborg, og først derefter ser vi på den næste kamp.”

”Og ja, jeg er en af dem, der har prøvet det før, og de erfaringer giver da en vis ro og en tro på, at tingene nok skal gå. Men vi vinder ikke bare, fordi vi har prøvet det før, men fordi vi bruger erfaringerne til hele tiden at holde fokus på én kamp ad gangen, for nu at gentage det kedelige svar,” lød det fra Ankersen.

Han er klar til kampen igen i morgen, selv om det så lidt voldsomt ud, da han stødte sammen med en modstander i søndagens topbrag mod FC Midtjylland og måtte hjælpes fra banen.

”Jeg blev ramt på siden af hovedet i duellen, og jeg slog også nakken, da jeg landede, men jeg er helt klar til i morgen,” lød det beroligende fra Peter Ankersen.

 

Ankersen faktaboks

Peter Ankersen er startet inde i 14 af vores seneste 16 kampe, undtagen Slovan Bratislava-kampen i december, hvor han var ude efter en mindre operation, og vores hjemmekamp i foråret mod FC Nordsjælland.

Han er oppe på 229 kampe og har lige overhalet Diego Tur på Top 10 og snuppet 9. pladsen:

  1. 425 William Kvist
  2. 320 Hjalte Nørregaard
  3. 303 Mathias Zanka Jørgensen
  4. 284 Michael Mio Nielsen
  5. 284 Pierre Bengtsson
  6. 263 Lars Jacobsen
  7. 256 Christian Lønstrup
  8. 246 Thomas Delaney
  9. 229 Peter Ankersen
  10. 227 Diego Tur

Nummer 10, Diego, var faktisk selv en Tur på Nummer 10 i dag, men må nok se i øjnene, at han snart ryger ud af listen, for Rasmus Falk er lige i hælene på ham med 225 kampe. Men nu følger vi opskriften og tager én kamp ad gangen...