Alt har en ende

Tjekkerne startede med de samme 11 som for en uge siden, mens Ståle måtte undvære Toutouh, der fik en fiber nede i Jablonec, og i stedet lod ham William Kvist starte inde for første gang siden hans hjemkomst.

Jablonec kom umiddelbart bedst fra start med en større energi og angrebslyst, men de kom ikke rigtig frem til noget mod et forsvar, der stod ganske solidt, hvorimod det kneb mere med at finde sammen i det offensive spil.

Men kampen tog en trist drejning i det 14. minut, da et indlæg fra venstre side ikke blev clearet ordentligt i feltet, og så havnede bolden lidt tilfældigt foran Tomás Wágner, og fra nært hold headede han bolden op i nettaget til tjekkisk føring.

Dermed var de to hold helt lige, men det var jo ikke lige den udvikling, man havde ønsket sig…

Efter scoringen trak de sig længere tilbage, men de havde læst løverne godt og lagt en taktik, der gjorde det svært - og vi formåede heller ikke rigtig selv at levere det, der skulle til for at bryde igennem.

Verbic havde en god skudchance efter små 20 minutter, da han trykkede af fra kanten af feltet efter et Ludwig-hjørne, men skuddet blev blokeret af en forsvarer. Santander havde det andet gode forsøg før pausen, da han tog chancen langt udefra på et frispark, og der fik et brøl gennem Telia Parken, da han hamrede en dykkende bold afsted, som desværre endte i nettaget.

Men helt umuligt var udgangspunkt ikke før de sidste 45 minutter, hvor der straks kom helt anderledes mere fart over feltet, og efter få minutter testede Verbic Hrubic med et godt skud fra distancen, som tvang keeperen til en af de redninger, han ikke havde haft brug for før pausen.

Kort efter havde Santander et lumsk indlæg, som tog overkanten af overliggeren, men bedst som optimismen begyndte at brede sig på lægterne, slog Jablonec til med al den kynisme, som vi havde på vores side i det første opgør.

Kvist fik et meget tvivlsomt frispark imod sig (og tilmed en advarsel), da han tacklede på bolden lige uden for feltet, og Jan Gregus hamrede dødbolden op i det fjerne målhjørne efter 53 minutter spil.

Fra “bare” at skulle udligne skulle vi nu op og score to gange, og viljen lyste da også ud af spillerne, men ti minutter senere gik det fra svært til… meget svært. Verbic driblede ned mod feltet, blev tilsyneladende fældet, men fik heller ikke denne gang noget af den cypriotiske opmand, hvilket han på en eller anden måde må have fortalt ham i vendinger, som var mere end almindeligt grove, for dommeren hev til alles overraskelse det røde kort op af baglommen!

Men det var langt fra slut med dramatikken… langt fra! Løverne kæmpede heroisk videre, og Amartey testede Hruby med et fladt langskud nede ved den ene stolpe, Kusk - der var kommet på banen for Kvist - måtte se en god skudchance blokeret til hjørne, og Nicolai havde også en god skudchance i feltet, der endte med hjørne.

Og med 18 minutter igen tændtes håbet for alvor! Nicolai fik bolden i feltet, driblede forbi sin modstander og sendte den i nettet med et fladt spark mellem benene på Hruby!

Løverne kæmpede ufortrødent videre, men var samtidig nødt til at slække på sikkerheden nede bagved, og det blev straffet med syv minutter igen, da Martin Pospísil hamrede bolden op i det ene målhjørne fra kanten af feltet. Den larmende stilhed i Telia Parken vidnede om, at det slukkede håbet - eller i hvert fald skruede ned for det, så der kun lige var et svagt vågeblus tilbage.

Ståle sendte Pelle Nilsson ind i angrebet og tog Ankersen ud - og kort før tid flammede håbet pludselig op igen, da Kusk vendte rundt i højre side af feltet, og sendte bolden ind til Santander, der headede reduceringen ind til 2-3 med to minutter igen plus det fem minutters overtid!

Men, men, men… trods optræk til farlige situationer i det tjekkiske felt og en god hovedstødsmulighed til Pelle i de døende sekunder, så lykkedes det ikke at skabe den afgørende chance. Alt har en ende, og for første gang siden 2005 må vi indstille os på et efterår uden europæisk gruppespil.

Holdet:
1 Stephan Andersen – 22 Peter Ankersen (86.: 4 Pelle Nilsson), 25 Mathias Zanka Jørgensen, 15 Mikael Antonsson, 3 Ludwig Augustinsson – 6 William Kvist (61.: 17 Kasper Kusk), 18 Daniel Amartey, 8 Thomas Delaney (anf.), 7 Benjamin Verbic – 19 Federico Santander, 10 Nicolai Jørgensen

Ikke benyttet: 41 Kim Christensen, 2 Tom Høgli, 23 Marvin Pourié og 36 Brandur Hendriksson