Alle gode gange tre mod FC Nordsjælland?

Mandag aften skal F.C. København og de mange medrejsende fans en tur nordpå. Klokken 1900 fløjter Jakob Kehlet nemlig topopgøret mellem FC Nordsjælland og F.C. København i gang, og hvis alt går som vi håber – så vil Løverne hente den 3. sejre i træk mod nordsjællænderne.

Det er nummer et og to i Superligaen der mødes mandag aften, og F.C. København tager helt sikkert til Farum med en plan om, at hente alle tre point for derved at beholde et sikkert greb om 1. pladsen.

De første to møder i denne sæson
Begge møder mellem F.C. København og FC Nordsjælland er blevet spillet i PARKEN, og begge kampe er endt med sejr til F.C. København.

I 9. spillerunde kom FC Nordsjælland foran 1-0 lige før pausen, da et langskud fra Michael Parkhurst ramte stolpen og efterfølgende Kim Christesen i ryggen, selvmål og 1-0 til gæsterne. I 2. halvleg viste Løverne dog fin moral, da de kæmpede sig flot tilbage og takket være mål af Igor Vetokele og Andreas Cornelius endte med at vinde 2-1.

F.C. København og FC Nordsjælland havde begge haft et travlt efterår, og de to klubber skød juleferien i gang med et opgør den 9. december 2012. Denne gang var det F.C. København der kom foran 1-0, da Delaney fra en spids vinkel bankede bolden i netmaskerne tidligt i opgøret. Små 10 minutter før pausen fandt Nicolaj Jørgensen med en perfekt aflevering Santin, og brasilianeren kvitterede for den gode aflevering, ved at sende den mellem benene på Jesper Hansen til en fortjent 2-0 føring.

I 2. halvleg begik Jesper Hansen en kæmpe fejl, da han på besynderlig vis tabte bolden – Santin takkede for gaven og headede F.C. København foran 3-0. FC Nordsjælland fik reduceret på straffe – men i kampens overtid steg Corner til vejs og sikrede både en 4-1 sejr, de tre point og en god start på juleferien.

FC Nordsjællands seneste kampe i Superligaen
FC Nordsjælland havde en rigtig god påske, for de formåede at hente fire sejre på blot 10 dage. De skød påskedagene i gang med en 4-2 sejr over AGF i Farum, og få da efter snuppede de endnu en hjemmesejr, da de slog FC Midtjylland med 3-1.

De sidste to kampe i deres streak på fire sejre, var mod henholdsvis AaB og AC Horsens, og i begge disse opgør holdt FC Nordsjælland nullet – og takket være et selvmål af Thomas Augustinussen vandt de 1-0 over AaB, mens Lasse Petry og Morten Norstrand sikrede dem en 2-0 sejr på CASA Arena Horsens.

FC Nordsjælland på 2. pladsen
De fire nordsjællandske sejre i træk, kombineret med de øvrige resultater i Superligaen, betyder at FC Nordsjælland er kommet tættere på F.C. København på 1. pladsen, men også at de har fået skabt et syv points stort forspring til Randers FC på 3. pladsen, mens AaB og OB er henholdsvis 13 og 14 point efter FC Nordsjælland på 4. og 5. pladsen.

FC Nordsjælland har scoret 49 mål i denne Superligasæson – to af dem er selvmål, et af Kim Christensen samt et af AaB’s Thomas Augustinussen.

De resterende 47 træffere er fordelt på 16 spillere – men det er hollandske Joshua John der med 10 træffere er klart farligst. På de efterfølgende pladser kommer Morten Nordstrand og Søren Christensen, begge med fem mål, mens yderligere tre mand alle har scoret fire Superligamål. Det er Kasper Lorentzen, Nicolai Stokholm og Mikkel Beckmann – dog spiller sidstnævnte ikke længere i Superligaen, men er på kontrakt hos cypriotiske APOEL.

FC Nordsjælland har i lighed med F.C. København lukket 25 mål ind – og her er det værd at bemærke, at F.C. København har scoret seks af de 25 mål.