Jubel efter scoring

Ærgerligt Youth League-pointtab efter flot U19-indsats

Der var meget stille i det københavnske omklædningsrum efter Youth League-kampen mod Manchester City, for selv præstationen var fremragende og 1-1-resultatet var flot - så er det aldrig sjovt at smide en ellers velfortjent sejr i tillægstiden på et skud, der går ind via underkanten af overliggeren.

"Spillerne sagde selv efter kampen, at det var en skuffelse, men måske ser jeg det mere som ærgrelse end skuffelse," sagde cheftræner Alfred Johansson bagefter.

"Vi gør alt det, vi skal i både det lave forsvar og i presset, og selv om det hele ikke sidder lige i skabet, så holder vi dem nede på ret få chancer gennem hele kampen. Vi har også selv flere chancer, hvor vi kunne have scoret til 2-0, og det forstærker bare følelserne efter kampen, når de udligner så sent."

"Så det gør ondt, både på drengene og på staben, men jeg synes, det er meget flot, hvad drengene præsterer i dag. Vi møder et hold, der nærmest er Citys U23-hold, hvor flere træner jævnligt med førsteholdet, og mange af dem var med til at blive U18-mestre sidste år. Så vi skal huske, at det er et hold på et meget højt niveau, der også bruger mange penge på deres akademi."

"Så resultatet var fint, men i præstationen er der altid noget at arbejde videre med. Derfor er det også vigtigt, at drengene prøver at blive matchet på det her niveau, og de lever helt op til det, man kan forvente. I lørdags måtte jeg stå og råbe på sidelinjen i Vejle for at få dem til at holde koncentrationen, men i dag er de fuldt koncentrerede fra morgenstunden, og de går totalt uimponerede indtil kampen og giver sig fuldt ud. Det er en meget værdifuld erfaring for alle," sagde Alfred Johansson.

U19 holdfoto
Startopstillingen i Manchester. Foto: Christian Boier, FCK.DK


De to hold mødes igen på tirsdag på Østerbro Stadion, og den kamp kan du sikre dig en billet til her og "varme op" til Champions League-kampen i Parken om aftenen.

I dag spillede Dortmund og Sevilla 1-1 i den anden kamp i vores gruppe, så det ser stadig rigtig godt ud i forhold til at blive blandt de to bedste, der går videre til at spille Youth League efter nytår.

Matchfacts
Onsdag den 5. oktober 2022, kl. 15.00 (GMT) på Manchester City Academy Stadium. UEFA Youth League gruppespil, 3. runde
MANCHESTER CITY U19-F.C. KØBENHAVN U19 1-1 (0-0)
55.: 0-1 Noah Sahsah
90+1.: 1-1 Joel Ndala
Dommer: Jasmin Sabotic, Luxembourg

1 Andreas Dithmer – 2 Emil Møller, 21 Aksel Halsgaard, 5 Ethan Amundsen-Day, 3 William Kaastrup – 17 Thomas Jørgensen, 6 William Clem (anf.), 19 Oscar Højlund (88.: 24 Victor Froholdt) – 12 Emil Rohd (71.: 14 Emil Rohd), 8 Emil Højlund (66.: 9 Alexander Simmelhack), 11 Noah Sahsah (88.: 10 Tamás Szücs)

Ikke benyttet: 20 Gustav Dupont Lindén, 4 Jacob Perelman, 16 Cornelius Olsson. Træner: Alfred Johansson