Årets dommer fløjter søndagens opgør

OM DOMMERNE
Kampens dommer er den 32-årige Mads-Kristoffer Kristoffersen. Han er i gang med sin 5. sæson i Superligaen, og har indtil videre dømt 82 kampe, uddelt 341 gule kort og 13 røde kort – og så for øvrigt dømt 13 straffespark.

Ud af de 82 kampe har 14 af dem været med deltagelse af F.C. København. Fem er vundet, fem er endt uafgjort og fire er tabt – og derudover har han udvist både Zanka, Christian Poulsen og Santander, samt dømt et enkelt straffespark – desværre imod F.C. København.

Mads-Kristoffer Kristoffersen har dømt F.C. København mod Brøndby IF en enkelt gang i Alka Superligaen, det var 0-0 kampen i november 2015, en kamp der bød på seks gule kort – og hvor to af de gule blev vekslet til et rødt kort til Federico Santander.

Kampens to linjedommere er Dennis Wollenberg Rasmussen og Lars Hummelgaard. 4. dommeren er Henrik Sønderby og Claus Mortensen har fået posten som linjedommerudvikler.

DBU har også til søndagens kamp valgt at påsætte seks dommere. Det betyder at der også søndag aften vil være et par dommere at finde ved siden af målene, det er Anders Poulsen og Benjamin Helm Svedborg, der er opgørets to mållinjedommere.

OM DATOEN 17. APRIL
F.C. København har spillet 10 Superligakampe på datoen den 17. april. Ingen af de 10 kampe er endt uafgjort, fire gange har F.C. København tabt – mens de seks gange har vundet. Det er værd at bemærke, at formkurven på datoen 17. april er stigende, for de seneste fem kampe på datoen er alle vundet.

F.C. København har en gang før spillet Superliga mod Brøndby IF den 17. april. Det var i 1995, og her fik de 15.114 tilskuere en målløs 1. halvleg at se, men efter pausen kom der i den grad gang i opgøret. Morten Falch bragte F.C. København foran 1-0 få minutter inde i 2. halvleg, men det tog ikke mange minutter for Brøndby IF at svare igen – først udlignede Allan Nielsen og et minut senere sendte Mark Strudal bolden i mål. De to hurtige mål rystede dog ikke F.C. København, og Lars Højer Nielsen stod for udligningen til 2-2 på straffespark – og lidt over 20 minutter før tid, var det så Per Frandsen der pandede bolden i mål, og sikrede F.C. København en 3-2 sejr på Brøndby Stadion.

STATS OMKRING F.C. København vs Brøndby IF
Alltime har F.C. København 276 clean sheets i Superligaen, det er et mere end Brøndby IF.

Tre spillere har hver scoret syv mål i de indbyrdes Superligaopgør mellem F.C. København og Brøndby IF, de tre spillere er Dame N'Doye, Lars Højer Nielsen og Sibusiso Zuma.

Der er scoret 188 mål i Superligakampene mellem F.C. København og Brøndby IF, hele 14 af dem er scoret i 90. minut inkl. tillægstiden.

Der er blot scoret to selvmål i Superligakampene mellem F.C. København og Brøndby IF, Jens Risager gjorde det i 1996 og Morten Falch gjorde det i 1997.

F.C. København fører 8-4 i røde kort i de indbyrdes Superligakort mod Brøndby IF.

HUSK at checke app’en VoresKBH, hvor der vil være yderligere information inden dagens hjemmekamp.