Jan Gregus

5. gang i CL? Sådan går vi videre

2-0, 3-1 eller 4-1 vil sende os videre – og hvem ved, måske vil en københavnsk 1-0-sejr være nok, altså under forudsætning af, at vi vinder den afgørende straffesparkskonkurrence.

Hvorledes opgøret ender ved vi naturligvis ikke, men vi fik med søndagens comeback og 3-2 sejren over SønderjyskE bevist, at vi er mentalt stærke – og at vi godt kan score tre mål hjemme i Telia Parken, noget der kan vise sig at blive nødvendigt onsdag aften.

Spansk dommer onsdag aften
Kampens dommer er den 43-årige Alberto Undiano Mallenco. Han er en rutineret herre med fløjten, og har dømt internationalt siden 2004. Internationalt har Mallenco lidt et rygte af at være en dommer, der er god til at smide om sig med kortene, fx som da han ved VM i 2010 uddelte ni gule og et rødt kort i en gruppespilskamp mellem Tyskland og Serbien.

Kampens to linjedommere er Roberto Alonso og Raúl Cabanero, og de får hjælp af 4. dommeren Diego Barbero Sevilla samt de to mållinjedommere Alejandro Hernandez og José María Sanchez Martinez. Alle dommerne er fra Spanien.

Alberto Undiano Mallenco har ikke tidligere dømt hverken F.C. København eller Qarabaq FK.

Statistiske facts
Skulle kampen ende med en københavnsk 1-0-sejr efter 120 minutter, vil det betyde straffesparkskonkurrence, og det vil så blot være anden gang i vores europæiske historie, at et opgør skal afgøres fra 11-meters-pletten. Første gang var i efteråret 2003, hvor Ferencvárosi TC blev besejret i en straffesparkskonkurrence efter af de to opgør begge var endt 1-1. Onsdagens modstandere fra Qarabaq FK har aldrig været involveret i en europæiske straffesparkskonkurrence.

Vi kan med en samlet sejr se frem til det 5. gruppespil i UEFA Champions League. I 2013/14 kvalificerede vi os direkte til gruppespillet, men de øvrige tre gruppespil blev sikret efter samlede sejre over AFC Ajax (2006/07), Rosenborg BK (2010/11) og APOEL FC (2016/17). Qarabaq FK har aldrig været i gruppespillet i Champions League, og kommer det forhåbentlig heller ikke i denne sæson.

Kampen er F.C. Københavns europæiske kamp nummer 178. De første 177 kampe er endt med 73 sejre, 41 uafgjorte og 63 nederlag. Målscoren er 254-214. Ses der kun på europæiske hjemmekampe, har vi spillet 88 kampe, vundet 43 af dem, spillet 18 uafgjort og tabt 27 gange. Her er målscoren 140-96.

Qarabaq FK kommet godt fra land
Ligaen i Aserbajdsjan blev for Qarabaq FK’s vedkommende skudt i gang den 11. august, hvor de på udebane mødte Neftci. Denne kamp var blot et kvarter gammel, da Mahir Madatov – målscoreren fra den første kamp mod F.C. København – bragte Qarabaq foran 1-0, og selvsamme Madatov øgede til 2-0 fem minutter før pausen. I 2. halvleg nettede Dino Ndlovu til 3-0, og først i kampens sidste minut fik Neftci reduceret, også her var det faktisk en Qarabaq-spiller der scorede, for reduceringen var et selvmål af midtbanespilleren Rahid Amirguliyev..

I den forgangne weekend tog Qarabaq FK mod Inter Baki, og lidt i stil med os var Qarabaq ved at smide point, men det lykkedes for onsdagens modstandere at få alle tre point, for i 89. minut sendte Afran Ismayilov bolden i mål til en smal 1-0-sejr.

Status for Qarabaq FK er derfor seks point for to kampe, og dermed er titelforsvaret kommet godt i gang for Qarabaq, der jagter det 5. mesterskab i træk i Aserbajdsjan.

Hvem ender i hvilket gruppespil?
Når kampen er færdigspillet onsdag aften, er den samlede vinder klar til gruppespillet i UEFA Champions League, mens den samlede taber er med i gruppespillet i UEFA Europa League.

For at gå videre skal vi helst holde nullet og samtidig score minimum to mål. Ender kampen 1-0 til os venter forlænget spilletid og en eventuel straffesparkskonkurrence. Skulle Qarabaq FK score, skal vi vinde kampen med minimum to overskydende mål. Uafgjort eller sejr til Qarabaq vil naturligvis sende holdet fra Aserbajdsjan i Champions Leagues gruppespil.

Lodtrækningerne til gruppespillet til Champions League finder sted den torsdag 24. august 2017, mens lodtrækningen til Europa League afvikles fredag den 25. august 2017.