46 kampe fordelt på 22V-13U-11T

F.C. KØBENHAVN VS FC MIDTJYLLAND
Inden torsdagens kamp er status, at F.C. København 46 gange har mødt FC Midtjylland i Alka Superligaen. F.C. København har vundet 22 kampe, FC Midtjylland er noteret for 13 sejre og 11 gange er opgørene sluttet uden vinder.

Målscoren i de 46 Superligakampe mellem F.C. København og FC Midtjylland er 79-53, vel og mærke i F.C. Københavns favør. I de 46 kampe har 2. halvleg hidtil været den markant mest målrige, idet mere end 57% af målene er scoret efter pausen.

Om end kampen er den 19. kamp i denne Superligasæson, er det teknisk set 17. spillerunde. F.C. København og FC Midtjylland har tre gange før mødt hinanden i 17. spillerunde, alle tre gange er det endt med københavnsk sejr.

F.C. KØBENHAVN OG ALKA SUPERLIGAEN 2015/16
I den forgangne weekend skød F.C. København foråret i gang med en 2-1 sejr hjemme i Telia Parken. Federico Santander bragte i 1. halvleg Løverne foran 1-0 på et halvt flyvende hovedstød, Bjørn Paulsen udlignede med et afrettet skud kort før pausen – men små 10 minutter inde i 2. halvleg sørgede Nicolai Jørgensen for, at alle tre point blev i København.

Sejren over Esbjerg fB cementerede F.C. Københavns 1. plads, og da FC Midtjylland og AaB mandag aften spillede 1-1, er der nu tre point ned til AaB på 2. pladsen og seks point ned til FC Midtjylland på 3. pladsen. A point med midtjyderne ligger desuden SønderjyskE og Brøndby IF. Det skal stadig huskes, at F.C. København og FC Midtjylland har spillet en kamp færre end de øvrige klubber – men at dette ikke længere vil være tilfældet, når torsdagens 90 minutter er afviklet.

F.C. København er noteret for 32 træffere i 18 Superligakampe. Målene er fordelt på 13 mål før pausen mod 19 mål efter pausen. Defensivt er det mere lige, for F.C. København har lukket seks mål ind i 1. halvleg og syv mål ind i 2. halvleg.

Den københavnske topscorertitel deles af Kasper Kusk og Nicolai Jørgensen, begge har scoret fem Superligamål. Herefter følger Andreas Cornelius (4), Youssef Toutouh (4) og Mathias 'Zanka' Jørgensen (3).

FC MIDTJYLLAND OG ALKA SUPERLIGAEN 2015/16
I et forholdsvis lige opgør mandag aften spillede FC Midtjylland hjemme i Herning 1-1 mod AaB. Midtjyderne kom foran 1-0 kort før pausen på et straffespark, eksekveret af Jakob Poulsen, men i 2. halvleg hovedstødte Lukas Spalvis det point med hjem til Aalborg.

Med scoringen mandag aften står FC Midtjylland noteret for 27 mål i denne Superligasæson. De 27 mål er fordelt 13-14 på de to halvlege. Defensivt er midtjyderne bedst i 1. halvleg, da blot fem af 15 scorede mål imod FC Midtjylland er scoret før pausen.

FC Midtjyllands topscorerliste toppes af Mikkel Duelund og Morten 'Duncan' Rasmussen (nu i AGF), begge har scoret fire mål i denne Superligasæson. På de næste pladser følger med tre scoringer Martin Pusic og Jakob Poulsen.

FC Midtjylland har sagt farvel til en række spillere, heriblandt Erik Sviatchenko (Celtic FC) samt Morten ’Duncan’ Rasmussen (AGF) – men de har også fået tilgang af en del, og her har de nok størst forventninger til den offensive tjekke Vaclav Kadlec samt den bulgarske forsvarsspiller Nikolay Bodurov.