4-1-sejr over Viborg

Kun to gange i de foregående 20 forsøg er viborgenserne rejst fra PARKEN med alle 3 point, men man skal helt tilbage til marts 2004 for at finde den seneste. Og i dag gik der kun 37 sekunder, før man fik et hint om, at det nok heller ikke skulle være i dag...

Igor Vetokele opsnappede en jysk fejlaflevering på egen banehalvdel og sendte straks César Santin fri i feltet, og han chippede køligt bolden over den fremstormende Peskovic og ind i mål, inden Mikkel Rask kunne nå tilbage og få fat i den.

Ellers skete der ikke noget i de to felter før i kampens 8. minut, men så fordoblede den lille, stærke belgier hjemmeholdets føring til 2-0! Midt på Viborgs banehalvdel sendte Santin et frispark ud til Pierre Bengtsson i venstre side, og han tog et par hurtige træk og slog et perfekt indlæg ind i feltet, som Vetokele med hovedet dirigerede mod den fjerneste målstolpe. Peskovic fik lige akkurat handskerne på, men kunne ikke forhindre læderkuglen i at ramme indersiden af stolpen og gå i nettet.

Det kan man kalde effektivitet foran kassen! Paradoksalt nok bidrog den tidlige to-måls-føring til, at der aldrig for alvor kom tænding på kampen, og man skulle hen til det 20. minut, før der var optræk til noget igen, da Toutouh tog et par hurtige træk forbi 3-4 mand i højre side af feltet, men desværre ikke fik ordentligt træf på sin afslutning.

På det tidspunkt havde man stort set ikke lagt mærke til Viborg-forwarden Thomas Dalgaard, men han er ikke topscorer for ingenting, og det beviste han i det 24. minut. Simon Nagel slog en pasning frem mod ham på kanten af feltet, og fikst vendte han rundt og fik bolden med sig forbi Mellberg og Sigurdsson, hvorefter han sparkede den forbi den fremstormende, men chanceløse Wiland.

Dermed var viborgenserne pludselig tilbage i en kamp, hvor de på ingen måde havde været spillet af brættet, men det skulle vise sig at være en kort fornøjelse. Mindre end to minutter senere var de nemlig uheldige med at hjælpe hjemmeholdet til at genoprette to måls-forspringet. Olof Mellberg prøvede at finde Vetokele i feltet, men anfører Mikkel Rask kom først på bolden, men  headede hen over sin egen keeper, så Vetokele enkelt kunne heade bolden i tom kasse, mens gæsterne græmmede sig over en regulær foræring.

Spillemæssigt blev resten af halvlegen en halvtam og ret lige affære, hvor det mest dramatiske var, at Mellberg og Toutouh indkasserede gule kort for et par hårde tacklinger. Men ingen af holdene spillede sig frem til reelle afslutninger, og alt i alt kunne løverne være fint tilfredse med selve pausestillingen, men ikke med den spillemæssige indsats.

Det blev der dog rettet op på efter pausen, hvor hjemmeholdet kom ud med mere fart og aggressivitet, og allerede efter få minutter brændte det på foran Viborg-målet, da Peskovic gik galt af et Lars Jacobsen-hjørne, men gæsterne slap med skrækken. Et par minutter senere testede Gíslason Peskovic med et godt, fladt langskud, og øjeblikket efter tordnede Toutouh optimistisk et langskud af sted, der strøg tæt forbi den ene opstander.

Gæsterne skabte deres første gode mulighed efter et kvarters spil, da Lukas Jensen røg af sted i en kontra i højre side og lagde fint på tværs til Lucas Lerager, men han fik den ikke under kontrol, inden det påpasselige forsvar nåede ned og afværge. Midt i halvlegen indkasserede Gíslason en ærgerlig advarsel, der sender ham i karantæne på næste søndags New Firm i Brøndby, hvor Claudemir til gengæld er tilbage igen.

De to målscorere, Santin og Vetokele, blev efterfølgende taget ud med kort mellemrum og afløst af TK henholdsvis Pourié, og sidstnævnte lå oppe foran sammen med Nicolai Jørgensen, mens Toutouh gik ud i venstre side. Minuttet efter han kom på banen, var Pourié igangsætter af en glimrende københavnsk kontra, hvor han fandt Gíslason uden for feltet, og han stak den videre ind i feltet til Nicolai, der trak sig fri, men blev tacklet, lige inden afslutningen faldt.

Hjemmeholdet beholdt dog initiativet, og på det efterfølgende angreb sendte TK et perfekt indlæg ind i feltet, hvor Toutouh dukkede op og headede bolden ind til 4-1. Herefter forlod Gíslason banen til fordel for Danny Amankwaa, og netop han var med i en endnu en stor kontra-mulighed, hvor han desværre lige manglede det sidste i at finde Pourié på midten.

Men det blev ved de 4-1, hvilket ingen kan indvende noget mod efter de to gange 45 minutter, og dermed tilbageerobrede løverne 3. pladsen i ligaen, mens Viborg måtte indkassere deres tredje nederlag i træk.

Holdet: Johan Wiland - Lars Jacobsen (anf.), Olof Mellberg, Ragnar Sigurdsson, Pierre Bengtsson - Rúrik Gíslason (72.: Danny Amankwaa), Youssef Toutouh, Thomas Delaney, Nicolai Jørgensen - César Santin (65.: Thomas Kristensen), Igor Vetokele (67.: Marvin Pourié)

Ikke benyttet: Jakob Busk, Christoffer Remmer, Georg Margreitter og Christian Bolaños