FCK/KB slår PSV med 2-1

4-0 til U17 og 1-2 til U19

Lørdag eftermiddag var der håb om sejr til både F.C. Københavns U17-juniorer samt U19-ynglingene. Det lykkedes også for U17-holdet at hive en sikker 4-0 sejr i land mod Hvidovre, mens U19-holdet desværre måtte se Hvidovre vinde 2-1 på et mål langt inde i overtiden.

Af Jan Eliassen

Overbevisende sejr til U17-holdet

FCK's U17-hold vandt her til eftermiddag med hele 4-0 over Hvidovre hjemme på Frederiksberg. De fire mål blev sat ind i det 35. minut af Kenneth Zahore og siden fulgte tre scoringer af Morten Thomsen i det 38., 60. og 70. minut.

Selve kampen var en tempofyldt affære hvor Hvidovre var godt med i de første 10-15 minutter, hvorefter FCK U17 stille og roligt begyndte at få overtaget og være langt mere i boldbesiddelse end gæsterne fra Hvidovre. Kort inden pausefløjtet lykkedes det så at få puttet to bolde i kassen, og dermed kunne spillerne gå til pause med en fortjent 2-0-føring.

I anden halvleg forsøgte Hvidovre at fighte sig tilbage i kampen, men FCK U17 blev bedre og bedre, og stod i det hele taget godt som hold, og efterhånden som kampen gik, blev FCK's dominans større og større, og føringen fra første halvleg blev da også fordoblet af Morten Thomsen, og dermed endte kampen med en 4-0 sejr til FCK.

Efter kampen sagde U17-træner Jonnie Larsen til FCK.DK:

- Sejren i dag bliver hevet i land på overbevisende maner, og det giver os et mentalt boost Det er noget vi kan bruge til de sidste otte kampe, så vi kan flytte os lidt opad i tabellen. Der spilles med stor disciplin i dag, pasningsspillet er bedre og vi udviser større mod. Hele holdet spiller en flot kamp, men alligevel så må jeg fremhæve Morten Thomsen, for dels scorer han et ægte hattrick, men to af målene er på langskud, der er så hårde og flotte at jeg stort set ikke erindrer at have set noget lignende.

Nederlag til U19-holdet

I dagens sene kamp skulle FCK U19 forsøge at følge op på juniorernes flotte sejr, men det lykkedes ikke - for gæsterne fra Hvidovre vandt med 2-1.

I første halvleg fik holdet ikke helt leveret det tryk på modstanderen som der bør være. Defensivt var der egentlig godt styr på Hvidovre - dog ikke da de fik deres straffe som de scorede på - men offensivt fik FCK ikke skabt de chancer som de bør. Kampen var en smule rodet, spillet bølgede frem og tilbage, men uden at det førte til de store chancer til nogen af holdene. Stillingen var dermed 0-1 da første halvleg blev fløjtet af.

I anden halvleg var der blevet ændret på nogle af de ting der ikke havde fungeret i de første 45 minutter, og der begyndte at komme mere struktur over spillet. Med ca. 12 minutter tilbage fik FCK U19 straffe og Andreas Moos udlignede fortjent I de sidste 10 minutter af kampen skabte FCK tre til fire store chancer, og der begyndte at lugte lidt af tre point til hjemmeholdet. Men denne lugt forsvandt helt og aldeles, da det lykkedes for Hvidovre at score sejrsmålet tre minutter ind i overtiden. Og derved endte det, Hvidovre vandt noget ufortjent med 2-1 og fik således hævnet deres U17-holds klare nederlag lidt tidligere på dagen.

En ikke helt tilfreds træner Brian Riemer havde denne kommentar til FCK.DK:

- Nederlaget er en stor bet i vores bestræbelser på at kravle opad i tabellen. På papiret er vi bedre end Hvidovre, og vi bør kunne slå dem, så dagens resultat er ikke godt nok. Selv om vi gør mange ting fornuftigt, så kommer vi ofte i uhensigtsmæssige situationer og ender med at spille på Hvidovres præmisser - og at det lykkes, skal Hvidovre da roses for. Men vi må komme tilbage, og så vinde vores næste kamp mod AGF.

De næste kampe

Den 29. april klokken 1900 møder FCK U17 på udebane AGF/Viby. Kampen spilles på AGF's anlæg i Fredensvang. Den næste modstander for U19-holdet er også AGF/Viby, men der er et godt stykke tid til denne kamp. Den spilles nemlig først den 9. maj klokken 1600, og spilles ligeledes på AGF's anlæg i Fredensvang.