4-0-sejr i Silkeborg

4-0-sejr i Silkeborg

Nicolai Jørgensen havde overstået sin karantæne og havde glædet sig til at komme i kamp igen, men han vågnede mandag morgen med feber og måtte derfor blive hjemme i København sammen med den lægskadede Rúrik Gíslason. Der var genvalg til Christian Poulsen på den centrale midtbane, mens Delaney fik en pause, og midtbane-formationen var i øvrigt igen den mere klassiske med fire på stribe. Lidt overraskende var det måske at se Sigurdarson på højrekanten – en plads, Ståle vidste han kunne spille fra deres fælles fortid i Wolverhampton.

Der skulle dog kun gå en halv times tid, før Sigurdarson måtte rykkes op i angrebet, og baggrunden var nærmest den værst tænkelige. En voldsom tackling bagfra af Dennis Flinta sendte Corner i græsset, og han måtte bæres fra banen med det, der siden viste sig at være en brækket ankel. Desværre lignede det ikke noget helt ukompliceret skade, for det var så slemt at flere af de nærmeste bestyrtede måtte vende ansigterne væk, men det nærmere omfang kendes endnu ikke.

På det tidspunkt havde løverne ganske god kontrol over en kamp, der ikke havde budt på de helt store chancer endnu. Christian Poulsen havde dog en stor skudmulighed allerede i det andet minut, da Toutouh efter et godt forarbejde fandt ham på kanten af feltet, men han bankede den lige over mål.

Hjemmeholdet var ikke meget fremme i FCK-feltet, men anfører Frank Hansen fik dog en ganske god skudchance efter et lille kvarter lige uden for feltet, men Stephan Andersen kastede sig ud i en stærk én-hånds-redning.

Efter Corners skade, som indbragte Flinta et gult kort, kom Danny Amankwaa ind på højrekanten, mens Sigurdarson som sagt gik op foran. Og selv om mange af holdkammeraterne var meget chokerede over episoden, lykkedes det alligevel at komme foran 1-0 kort efter - og faktisk allerede mens Corner var ved at blive trillet ud af stadion på båren. Augustinsson slog et hjørne ind mod forreste stolpe, hvor Christian Poulsen snittede den videre, og bolden strøg ind under overliggeren i det fjerneste målhjørne. Smukt, om end en smule tilfældigt, indrømmede Christian efter kampen…

3-4 minutter senere blev Toutouh nedlagt 5-6 meter uden for feltet, og han tog selv frisparket og bankede bolden ind via underkanten af overliggeren uden at Thomas Nørgaard i Silkeborg-målet nåede at røre sig. En endnu smukkere og bestemt ikke tilfældig scoring, som gjorde det lidt nemmere at gå til pause, selv om Corners grimme skade stadig sad i baghovedet på hele holdet.

I pausen kom Remmer ind i stedet for Høgli, mens Silkeborg skiftede begge deres kanter ud i et forsøg på at få lidt gang i offensiven, men det lykkedes aldrig. Løvernes dominans blev mere og mere udtalt, og midt i halvlegen profiterede Sigurdarson af at Thorbjørn Holst kiksede en tæmning på en lang fremlægning fra Remmer, og alene med keeperen lobbede han køligt kuglen i kassen til sin første scoring i FCK-trøjen.

Kort efter blev islændingen erstattet af Brandur Olsen, som dermed fik sin Superliga-debut. Silkeborg fik lidt efter deres anden store chance i kampen, da indskiftede Jeppe Illum pludselig stod helt fri med Stephan, men keeperen viste igen klassen og parerede fremragende, så han og holdkammeraterne endnu engang kunne gå fra banen med clean sheet.

I stedet blev det 4-0 efter en imponerende spurt af Amankwaa, der fik bolden en snes meter uden for eget felt og piskede forbi 3-4 mand op langs højrekanten, inden han serverede en perfekt tværpasning til De Ridder, der i to forsøg fik bolden forbi Nørgaard og dermed også kunne notere sin første Superliga-scoring.

Det er længe siden vi har scoret fire gange i én kamp, og det er kun sket én gang før i Silkeborg. Men glæden over den flotte sejr blev naturligvis begrænset en hel del på grund af Corners skade.

Holdet: 1 Stephan Andersen – 2 Tom Høgli (46.: 20 Christoffer Remmer), 4 Pelle Nilsson (anf.), 15 Mikael Antonsson, 3 Ludwig Augustinsson – 14 Björn Sigurdarson (71.: 36 Brandur Olsen), 29 Christian Poulsen, 18 Daniel Amartey, 24 Youssef Toutouh – 22 Steve De Ridder, 11 Andreas Cornelius (35.: 32 Danny Amankwaa)

Ikke benyttet: 41 Kim Christensen, 8 Thomas Delaney og 25 Mathias Zanka Jørgensen