3-1-sejr i Brøndby

Forrygende kulisse - og forrygende 1. halvleg
Mestrene kom til Vestegnen uden den normale anfører Lars Jacobsen, som stod over på grund af sygdom, og i hans fravær vikarierede Christoffer Remmer på backen, mens Thomas Delaney fik fornøjelsen af anførerbindet. Rúrik Gíslason sad også over med karantæne, og derfor havde Ståle valgt en midtbane-diamant med TK som defensiv og Toutouh som offensiv, mens Claudemir og Delaney lå i midten. Hjemmeholdet måtte på forhånd se bort fra Albrechtsen og langtidsskadede Thygesen og måtte i allersidste øjeblik også se bort fra Khalid Boulahrouz, som fik en forstrækning under opvarmningen.

Stemningen var aldeles forrygende, længe inden de to hold entrede grønsværen, og da røgen havde lagt sig efter 4-5 minutters venetid, kunne Michael Tykgaard fløjte sit første derby i gang. Københavnerne dog kom bedst fra start med et par gode angreb over højrekanten, hvor Remmer flere gange gik godt med frem, men det førte ikke til afslutninger inde foran, og man udstrålede en tand mere ro og boldsikkerhed end hjemmeholdet.

Et par FCK-dødbolde efter 10-12 minutter førte ikke til noget, men på et Toutouh-hjørne i det 16. minut måtte Lucas Hradecky præstere en nærmest mirakuløs parade med den ene arm for at forhindre Nicolai Jørgensen i at heade bolden i nettet fra nært hold.

Man ved jo hvor vigtigt det er at få det første mål i disse tætte Derby-opgør, og derfor var det ekstra ærgerligt, at Brøndby tog teten på deres første reelle afslutning. Til gengæld var det smukt sparket ind, da Ferhan Hasani sendte et frispark direkte i den nærmeste trekant…

0-1 vendt til 3-1 på ca. 10 minutter
Men den første scoring fik ikke den sædvanlige betydning, for godt 10 minutter senere stod det 3-1 til mestrene! Der gik mindre end to minutter før Igor Vetokele bragte balance i regnskabet, da han styrede et Mellberg-hovedstød i netmaskerne fra kanten af det lille felt efter et langt Claudemir-indkast fra højre side.

Seks minutter senere bragte Nicolai Jørgensen københavnerne i front efter fornemt ryk i venstre side, hvor han trak ind i feltet og forbi Holst, inden han sparkede bolden forbi Hradecky, der lige nåede at få handskerne på, men ikke kunne forhindre scoringen.

Og yderligere tre minutter efter slog Vetokele til igen! Claudemir slog en dyb stikning nede fra egen halvdel, og i tæt løbeduel med Almebäck headede Vetokele energisk bolden fra ham, afviste hans forsøg på at tackle ham og sendte iskoldt bolden forbi Hradecky med venstrepoten. Et klassemål af den stærke belgier!

Tæt på 4-1 efter pausen
Kort før pausen kunne det være blevet 4-1, da Mellberg var lige ved at prikke bolden det sidste stykke ind efter en Toutouh-afslutning, men denne gang nåede Hradecky først på den. Brøndby nåede også at få et direkte frispark mere, da Remmer bremsede Phiri ulovligt og indkasserede halvlegens eneste advarsel, men denne gang havde Hasani ikke samme held med sit skud.

Fire minutter efter pausen kunne Nicolai Jørgensen definitivt have lukket og slukket, da Almebäck forærede gæsterne bolden med en forfærdelig aflevering nede i eget felt – Claudemir fandt den helt fri Nicolai midt i feltet, men desværre sendte han bolden lige over Brøndby-målet.

I stedet tog Brøndby over i en periode og fik lagt tryk på hjemmeholdet, og i modsætning til før pausen kom de også frem til flere afslutninger, som dog ikke for alvor voldte Wiland & co. problemer. Kun lige ved en enkelt lejlighed, da Szymanowski kom til baglinien og sendte et fladt indlæg ind foran, som Wiland halvklarede, men heldigvis var en forsvarer på bolden før den lurende Zohore.

Efter en times spil appellerede hjemmeholdet heftigt for straffe, da Delaney prikkede bolden fra Durmisi i et gennembrud i feltet, men Tykgaard var ikke i tvivl om, at FCK-anføreren kun spillede bolden. Siden aftog hjemmeholdets pres igen, selv om de sendte Antipas ind i stedet for den lidt anonyme Kahlenberg, der nok mangler noget kamptræning efter en skadespause.

Sejren kørt sikkert hjem
Men stadig kneb det for de blå-gule med at få skabt chancer mod et meget påpasseligt FCK-forsvar, der intet gav væk. I stedet holdt københavnerne holdt klogt i bolden og lod rutineret tiden gå, mens de lurede på de kontrachancer, der bød sig til, efterhånden som hjemmeholdet var nødt til at gå længere og længere frem for at fremtvinge en reducering.

En sådan opstod et kvarter før tid, da Nicolai Jørgensen fuldstændig tørrede Almebäck i højre side, og via en ubeslutsom Brøndby-fod endte bolden hos TK, der var strøget med frem i feltet, men Hradecky snuppede afslutningen fra det solide og løbestærke midtbane-anker. Til gengæld leverede han en storartet indsats som defensiv ankermand på midtbane-diamanten

På det tidspunkt havde Braaten afløst den dobbelte målscorer Vetokele, og mod slutningen kom Bolaños også ind for Claudemir og Margreitter for TK, og sammen med resten af holdet bidrog de til, at Brøndby aldrig for alvor fik lagt pres på i jagten på den reducering, der ellers kunne have pustet nyt liv og spænding i Derbyet.

Det mest bekymrende i slutminutterne var derfor, at Nicolai Jørgensen måtte forlade banen før tid efter at have taget sig til baglåret, men forhåbentlig er det ikke noget, der holder ham ude i sæsonens sidste tre kampe mod Lyngby, Vestsjælland og Real Madrid.

Efter ni Superliga-kampe som ubesejrede måtte Brøndby forlade banen uden point, mens løverne stadig fik revanche for det eneste Superliga-nederlag i 12 Superliga-kampe med Ståle ved roret.

Holdet: Johan Wiland - Christoffer Remmer, Olof Mellberg, Ragnar Sigurdsson, Pierre Bengtsson - Thomas Kristensen (87.: Georg Margreitter) - Claudemir (83.: Christian Bolaños), Thomas Delaney - Youssef Toutouh - Igor Vetokele (67.: Daniel Braaten), Nicolai Jørgensen

Ikke benyttet: Jakob Busk, Kris Stadsgaard, César Santin og Marvin Pourié