3-0 i første testkamp

3-0 i første testkamp

Ståle havde på forhånd sagt, at han til denne første træningskamp ville skifte meget ud i pausen, og derfor skal man ikke lægge alverden i, hvem han valgte at stille med fra start. De næste kampe vil nok være tættere på ”idealopstillingen” – og spændende bliver det at se, for der er godt nok hård kamp om mange af pladserne!

Men de 11 startende lagde godt og aggressivt ud og lagde et højt pres på russerne, der var sjældne gæster på vores banehalvdel i det første kvarters tid. Vi kom ikke selv til de helt store chancer, men Cornelius havde en god mulighed, da han stod fri i højre side af feltet og trykkede af med venstre, men Amkar-keeperen Selikhov reddede godt.

Deres hængende angriber Prokofiev var nærgående efter 18 minutter med noget nær deres eneste afslutning før pausen, men den strøg lige over Stephans mål.

Omkring den halve time havde Toutouh et nærgående langskud, og Pavlovic lavede også nogle lækkerier i feltet, inden han lagde en bold til rette for Remmer, men han sendte den forbi med sit venstreben.

Men generelt en godkendt, om end chancefattig 1. halvleg, hvor russerne kom bedre med som halvlegen skred frem, men uden for alvor at være farlige på den sidste tredjedel, hvor de i øvrigt havde den tidligere OB’er Darko Bodul på prøve som 9’er. Pavlovic faldt udmærket ind i samspillet med de andre, og Falk gav et par prøver på sin fine teknik og sit kvikke antrit, så også en udmærket uofficiel debut for hans vedkommende.

Efter pausen skiftede vi 8 markspillere, mens Tom og Anton lige fik et kvarter mere, før de gik ud. Herefter så holdet således ud: Stephan Andersen – Peter Ankersen, Pelle Nilsson, Marcus Mathisen, Frederik Bay – Danny Amankwaa, Aboubakar Keita, Thomas Delaney, Benjamin Verbic – Federico Santander, Bashkim Kadrii.

De lagde ikke så hårdt ud som de andre i starten af kampen, men sad udmærket på kampen og skulle bare lige bruge 10-15 minutter til for alvor at komme i gang oppe omkring Amkar-feltet. Men så kom der også gang i løjerne!

Først blev Verbic nedlagt efter et godt ryk på tværs, og på det efterfølgende frispark hamrede Santander bolden lige i muren. Men minuttet efter var der gevinst efter et kvikt og hurtigt opspil, hvor Amankwaa spillede bolden ud til Ankersen i højre – og han slog den fladt ind i feltet igen, hvor Amankwaa satte foden på og styrede den i netmaskerne. Smukt angreb og smuk scoring af den skadeplagede kant, som fulgte op på de gode indhop, han nåede at få inden sommerpausen.

Bashkim testede også keeperen et par gange med gode skudforsøg, inden Delaney fordoblede føringen midt i halvlegen. Egentlig ud af ingenting, for han stod med bolden en snes meter uden for deres felt og trak roligt ned mod deres felt – men ingen gik til ham, og så sparkede han den selvfølgelig ind med et præcist spark helt ude ved den ene stolpe, mens keeperen bare stod og så til. Nok overrasket over, at han fik lov at afslutte af det afventende forsvar.

Men russerne var også ved at være godt møre i de ca. 30 graders varme, selv om de også havde skiftet en del ud undervejs. De er dog også tidligere i sæsonforberedelserne end vi er, den undskyldning skal de have med.

Godt et kvarter før tid lignede det 3-0, da Pelle snittede et hjørne videre, men Marcus Mathisens afslutning blev tilsyneladende reddet på målstregen. Bashkim fik til gengæld bolden helt ind i netmaskerne, men var forinden dømt korrekt offside, og i stedet skulle vi frem til det 85. minut, før vi fik det tredje og sidste mål. Verbic opfangede bolden, trak ind i feltet og så sit snit til at overrumple forsvaret med en afslutning helt ude ved stolpen – keeperen havde dog set det denne gang, men nåede bare ikke derud.

Amkar fik en enkelt dødbold til sidst, som de sendte tæt forbi, og i stedet var det tæt på 4-0 i overtiden, da Delaney tog chancen fra omkring midten af banen og sendte bolden på overliggeren! Det havde godt nok været et vildt mål, hvis den var gået ind – han åbnede ellers også sidste sæson med at score to gange mod et russisk hold, Anji, men det blev ved det ene.

Alt i alt en solid indsats, men vi skal nok få mere modstand på søndag, når vi møder de rumænske mestre fra Astra Giurgiu. Der har vi til gengæld også vores svenske EM-spillere til rådighed.

Holdet:
Stephan Andersen – Christoffer Remmer (46.: Peter Ankersen), Mathias Zanka Jørgensen (46.: Pelle Nilsson), Mikael Antonsson (61.: Marcus Mathisen), Tom Høgli (61.: Frederik Bay) – 17 Kasper Kusk (46.: Danny Amankwaa), William Kvist (46.: Aboubakar Keita), Youssef Toutouh (46.: Thomas Delaney), Rasmus Falk (46.: Benjamin Verbic) – Andreas Cornelius (46.: Federico Santander), Andrija Pavlovic (46.: Bashkim Kadrii)

Ikke benyttet: Kim Christensen og Joel Felix