23.08.95 Nykøbing FA-FCK 1-2

Byens Hold var forsvarende pokalmestre, da der blev trukket lod til 3. runde i 95/96-sæsonen, og holdet blev sendt en tur til Nykøbing Falster for at møde det lokale 2. divisionshold, som i 1994 blev stiftet som “Nykøbing Falster Alliancen” - et navn, der senere blev ændret til “Lolland Falster Alliancen” og senere igen til det nuværende Nykøbing FC.

Det var en sammenlægning mellem de to Falster-klubber B 1901 og B 1921, hvor især førstnævnte havde tilhørt toppen af dansk fodbold helt op i begyndelsen af 80’erne og bl.a. nåede to pokalfinaler i 70’erne.

F.C. København var kommet rimeligt fra start efter den skuffende 94/95-sæson og havde vundet tre hjemmekampe og tabt to udekampe i Superligaen. Men det lignede længe en fiasko i Nykøbing og dermed en gentagelse af vores pokal-exit i 1993, hvor vi røg ud i tredje runde til B 1909…

Men to sene scoringer af indskiftede spillere sikrede sejren. Først fra den debuterende Thomas Schønnemann, som vi havde hentet i AB inden sæsonen, og fra den bare 17-årige Kenny Thorup, der fik sit tredje indhop. Det skulle i øvrigt vise sig at blive Schønnemanns og Thorups eneste mål for klubben, hvor de begge fik en relativt kort karriere med 25 henholdsvis 11 optrædender.

Musik: Upright Music ©