Ny nummer 13

F.C. København har i dag hentet den senegalesiske offensivspiller Pape Pate Diouf til klubben. Parterne er blevet enige om en 4-årig aftale, der træder i kraft med øjeblikkelig virkning. Pape Pate Diouf kommer fra norske Molde FK, hvor han har opnået 127 kampe og scoret 44 mål og i indeværende sæson er det blandt andet blevet til imponerende 12 mål i 15 kampe for Tippeligaens øjeblikkelige førerhold.

- Det glæder mig, at vi er lykkedes med at hente Pape til F.C. København. Pape har i sine år i Molde FK udviklet sig til en hårdarbejdende og målfarlig venstrekant, der meget gerne opsøger spillet i feltet, hvor han med sit fremragende hovedspil matcher hvem som helst. Vi har efterhånden haft et øje til Pape i et stykke tid, og mon ikke N’Doye glæder sig over en landsmand i klubben. Jeg ved at det er et stort tab for Molde FK i kampen om det norske mesterskab, og derfor skal der også lyde en særlig tak til Ole Gunnar Solskjær & Co for en god og reel dialog, siger sportsdirektør Carsten V. Jensen.

25-årige Pape Pate Diouf starter træningen hos de danske mestre i dag klokken 10.30, og får rygnummer 13, der senest blev båret af canadiske Atiba Hutchinson.

- Jeg har haft fem fantastiske år i Molde, men jeg kunne ikke sige nej til Skandinaviens største klub, da muligheden bød sig. Jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang, og især at få mulighed for at spille med om Champions League-kvalifikation. Jeg ved at der er større konkurrence om pladserne her i København, men jeg er klar til at tage kampen op og bide mig fast på holdet, siger Pape Pate Diouf.