2-1-sejr over OB

Inden kampen var der blomster til Thomas Delaney, der i Viborg spillede sin kamp nr. 100 for løverne. Han debuterede tilbage i april 2009 i en pokalkamp mod Nordvest, i øvrigt samtidig som Johan Wiland. Georg Margreitter debutere så sent som i tirsdags mod Juventus, men fik i dag sin første kamp fra start i fraværet af Sigurdsson (karantæne) og Stadsgaard (skadet). Desuden blev Nicolai Jørgensen sparet på grund af lidt ømhed i lysken.

Hjemmeholdet kom bedst fra start i den silende september-regn, og i de første frem minutter så fynboerne ikke meget til bolden, men herefter udlignede spillet sig hurtigt. Braaten indkasserede et tidligt gult kort for en eftertackling uden for OB-feltet, men rigtig dramatisk blev det første i det 14. minut, da en Claudemir-fejl på midten gav OB en stor kontra-chance. Morten Skoubo slap alene med Johan Wiland, som parerede glimrende – men i håbet på at opfange en returbold kom Rasmus Falk til at trampe ham over armen, så den stærke keeper med store smerter måtte lade sig udskifte med Jakob Busk.

Løverne svarede igen med et tørt Bolaños-hug, der endte i sidenettet tæt op ad den ene opstander, 18 god chance, og kort efter kom Claudemir på skudhold på kanten feltet, men måtte i sidste øjeblik se en OB’er komme først på bolden.

OB skabte herefter endnu en friløber til Skoubo, men Busk gik stærkt ud og snuppede den med en fodparade. Efter 24 minutter måtte han dog kaste sig forgæves, da OB udnyttede endnu en tøven i FCK-forsvaret til en kontra, som Emil Larsen afsluttede ved at liste en flad inderside ind ved den fjerneste stolpe.

Den dukkert satte sit præg på  københavnere i de næste 10 minutters tid, hvor man alt for sjældent kom op på den sidste tredjedel af banen og lægge pres på OB, men de sidste 10 minutter af halvlegen så det lidt bedre ud. Det blev til en hel del hjørnespark og lange indkast, men fynboernes forsvar tog godt for sig, og kun en enkelt gang måtte Toppel for alvor i aktion, da Adi – tre minutter inde i de fire minutters tillægstid - var ved at overliste ham med et hovedstød med retning mod målhjørnet, men også det endte kun med et hjørne.

Men hvor hjemmeholdet haltede for meget efter i 1. halvleg, kom der markant andre boller på suppen efter pausen. 2. halvleg kom til at nærmest til at forme sig som ét langt powerplay mod det fynske mål, mens kaskader af regn væltede ned over banen og de bare 11.008 tilskuere. Og nu var københavnerne også mere nærgående i afslutningerne, og inden der var gået 10 minutter havde både Braaten og Vetokele haft udmærkede forsøg.

Først midt i halvlegen fik OB kørt en kontra, der førte til afslutning, men Emil Larsen skød over mål, og Jakob Busk havde stadig ikke haft meget at lave siden 1-0-målet. Kort efter satsede Ståle med en dobbeltudskiftning, der sendte Gíslason og Santin ind for Claudemir og Bolaños, og det bidrog til et yderligere tryk mod gæsterne. Bare minuttet efter han kom på banen var Santin ved at heade et Lars Jacobsen-indlæg ind i præcis samme position, som han udlignede mod Esbjerg, men den lå lige en anelse for højt.

Pierre Bengtsson hvislede et direkte frispark tæt forbi mål, efter O’Brien havde nedlagt Gíslason 4-5 meter uden for feltet, men man skulle hen til det sidste kvarter, før det massive pres gav udbytte. Da kom Thomas Delaney højest til et Bengtsson-hjørne fra højre, og fra nært hold headede han den i netmaskerne, mens fynboerne dog havde en god sag, da de brokkede sig over, at der slet ikke skulle have været hjørne.

De svarede også igen med et lumsk Skoubo-hovedstød i den anden ende, som Busk dog fik reddet til hjørne, men det var hjemmeholdet, der havde momentum nu og jagtede sejren. Og syv minutter før tid blev forvandlingen total, da Santin med en præcis flad stikning spillede Vetokele helt alene igenenm, og belgieren sendte bolden forbi Toppel til 2-1.

Så fik trænerteamet travlt med at møblere om på tropperne, så man gik fra at jagte scoringer til at forsvare føringen kampen ud, og man så en noget usædvanlig opstilling med Delaney og Braaten på den centrale midtbane, og Adi og Gíslason på kanterne.

Men alle kæmpede bravt og energisk, og selv om gæsterne lagde pres på mod slutningen. De sendte bl.a. keeperen op til et hjørne i overtiden, og i de døende sekunder nåede Skúlason at teste Busk med et giftigt langskud, men den unge keeper tog sig sikkert af bolden og bidrog således til at mestrene kunne ride stormen af og sikre sæsonens første hjemmesejr.

Holdet: Johan Wiland (16.: Jakob Busk) – Lars Jacobsen (anf.), Olof Mellberg, Georg Margreitter, Pierre Bengtsson – Christian Bolaños (65.: César Santin), Claudemir (65.: Rúrik Gíslason), Thomas Delaney, Daniel Braaten – Igor Vetokele, Fanendo Adi

Ikke benyttet: Thomas Kristensen, Youssef Toutouh, Christoffer Remmer og Danny Amankwaa