Jan Christensen, Getty Images

2-0 i hver halvleg

Ståle og trænerteamet måtte se bort fra den skadede Ludwig Augustinsson, hvilket gav sæsondebut til Tom Høgli. Også Erik Johansson fik en pause på bænken på grund af lidt problemer med den ene fod, og i forhold til Esbjerg-kampen for en uge siden var Kusk og Gregus nye fra start i stedet for Verbic og Kvist, der som ”19. mand” tog plads på tribunen.

De første 10-15 minutter af kampen foregik relativt begivenhedsløst, hvor gæsterne havde bolden langt det meste af tiden, men uden at komme frem til afslutninger. Men så begyndte vi at komme i omdrejninger, og der skulle ikke gå længe, før det udmøntede sig i chancer.

Rasmus Falk fik den første store efter et kvarter, da han trak sig fri i feltet og sendte en flad afslutning tæt forbi stolpen, og de næste minutter sendte Santander et par hovedstød afsted, som dog ikke for alvor truede Runarsson i FCN-målet. Falk spillede også Delaney fri i feltet med en genial indenoms-pasning, og det begyndte efterhånden at ligne noget.

Udbyttet kom i det 21. minut, da Pavlovic fik bolden af Delaney i udkanten af feltet og stærkt vendte rundt om Andreas Maxsø og bankede bolden fladt ind med højre til 1-0.

Fra da af var vi nærmest uhyggeligt overlegne overalt på banen, og de næste minutter havde både Falk og Gregus muligheder for at udbygge føringen.

Omkring den halve time havde gæsterne deres eneste reelle chance i halvlegen, da Maxsø kom godt op til deres eneste hjørne og headede det lige forbi den fjerneste opstander. Men så strammede vi grebet igen, og seks minutter før pausen slog Falk til igen. Han spillede en 1-2 med Høgli ude i venstre side, trak ind i feltet og udplacerede Runarsson med et fladt skud i det lange hjørne. Klassisk Falk, og smukt udført af den sprudlende fynbo, der gav talrige prøver på sit rappe fodskifte og fine overblik for egne og andres muligheder.

Inden pausen nåede Santander også at teste Runarsson med et godt hug, og Pavlo mente sig snydt for et straffe under et hjørnespark.

Efter pausen fortsatte vi med fuld kontrol over kampen, og der blev kørt mange gode angreb ned mod Runarsson & co. Vi skulle dog et kvarter hen i kampen før den først rigtigt store chance kom, da Falk spillede Santander fri til skud, men Runarsson reddede fornemt.

Men det var Kusk, der kom til at stjæle billedet hvad angår scoringen, for med to mål på seks minutter fordoblede han føringen til 4-0. Først blev han spillet fri af Falk og sparkede bolden ind via indersiden af stolpen, og det næste mål blev flot iscenesat af Pavlovic med en fin aflevering til Kusk, der lige så flot firsttimede bolden ind i netmaskerne.

Delaney ved også ved at komme på tavlen igen, da han kastede sig frem og snittede et Gregus-hjørne tæt forbi, og lidt senere tvang kaptajnen også Runarsson ud i en flot énhånrds-redning, da han trykkede af. Men herefter gik han og Falk ud til fordel for Toutouh og Amankwaa, og det bidrog nok til, at det sidste kvarter blev en lidt rodet affære for vores vedkommende.

Gæsterne fik mere og mere spil og kom efterhånden også til et par pænt gode chancer – størst da indskiftede Mohammed Adnan knaldede bolden forbi Robin Olsen og på træværket. Men det lykkedes at holde nullet endnu en gang og vinde vores tiende hjemmekamp i træk – og samtidig udbygge rekorden til 33 hjemmekampe i træk uden nederlag i Alka Superligaen.