U19-holdfoto

1-3-nederlag i Youth League

Der var topkamp i Youth League-gruppen, da vi tog imod Manchester City på et velbesøgt Østerbro Stadion.

Vi kom bedst fra start, og allerede i det 5. minut bankede Alexander Simmelhack et fladt skud på City-stolpen efter et glimrende FCK-opspil.

Emil Rohd var lige ved at få fat i returbolden, og på vores efterfølgende indlæg tabte City-keeperen bolden ved fjerneste stolpe. Desværre ikke ind i mål, men til et hjørne, der ikke førte til noget.

Thomas Jørgensen
Thomas Jørgensen i duel med City-anfører Sean Charles. Foto: Gaston Szerman, FCK.DK

Efter det første kvarters tid begyndte City at komme mere og mere på bolden, mens vi havde svært ved at spille os ud af deres pres, og efter et par udmærkede chancer til at komme foran, så lykkedes det i det 31. minut.

Andreas Dithmer sparkede upræcist et målspark lige ud til Carlos Borges uden for feltet, og på hans flade indlæg bragte Will Dickson englænderne foran.

Ærgerligt, men ikke ufortjent, og de fastholdt grebet om kampen i resten af halvlegen.

Vores spillere kom helt anderledes ud til 2. halvleg, efter at der var lavet nogle justeringer i pausen i forhold til at håndtere Citys megen boldbesiddelse.

Men bedst som vi for alvor havde fundet fodfæste i kampen igen, så fik englænderne et temmelig tyndt straffe i det 54. minut, da Adedire Mebude faldt i feltet efter minimal berøring af Aksel Halsgaard, og han udnyttede selv muligheden fra 11-meter pletten.

Spillerne viste dog stærk moral og svarede igen fire minutter senere. Anfører William Kaastrup slog en flot bold i dybden, som Noah Sahsah elegant tog med forbi sin oppasser, og nede i feltet snød han en modstander mere, inden han lagde bolden i en blød bue over keeperen.

Jubel efter scoring
Jubel efter Noah Sahsahs flotte reducering til 1-2. Foto: Gaston Szerman, FCK.DK

Det skabte tydeligvis ny tro på tingene, og vi fightede for at komme på 2-2, men måtte desværre se deres farlige portugiser, Borges, øge til 3-1 i det 81. minut, da han brød igennem i venstre side og sendte bolden fladt ind fra spids vinkel.

Kort efter blev Sahsah igen spillet godt fri, denne gang af indskiftede Victor Froholdt, men fik ikke bolden forbi keeperen denne gang, og meget tættere kom vi ikke.

16-årige Amin Chiakha var blandt de der kom ind fra bænken i et forsøg på at vinde slaget - og vi ønsker tillykke med, at han dermed fik debut på U19-holdet.

Alt i alt viste City sig over de to kampe ikke bare som et ældre og mere erfarent hold, men også som et bedre hold, men vi ærgrer os stadig over, at det ikke blev til tre point derovre, hvor de udlignede til aller sidst.

Sejren i dag kan man, trods det ærgerlige straffespark, ikke indvende noget mod, og vi må nu koncentrere os om at få point nok i de sidste to kampe mod Dortmund og Sevilla til at gå videre fra andenpladsen.