U19-holdfoto

1-2-nederlag i Youth League

De første 45 minutter bød ikke på mange målchancer, og langt hen i halvlegen var at godt Emil Højlund-forsøg det tætteste vi kom på en scoring, men han skød lige forbi i det 20. minut, efter at Alexander Simmelhack lagde bolden af til ham lige uden for Sevilla-feltet.

Emil Højlund
Emil Højlund havde vores bedste forsøg før pausen. Foto: Gaston Szerman, FCK.DK

Fem minutter før pausen faldt halvlegens klart største mulighed, da Alexandro Fernández Gómez slap igennem i venstre side – og i stedet for selv at afslutte, så spillede han på tværs til den helt fri anfører, Carlos Álvarez, men William Kaastrup kastede sig i allersidste øjeblik ned og blokerede den bold, der var på vej det tomme FCK-mål.

Uafgjort ved pausen var alt i alt også meget passende efter en halvleg, som spanierne indledte bedst, hvorefter vi dominerede spillet i en lang periode, men havde svært ved at omsætte det til chancer.

William Kaastrup
Anfører William Kaastrup afværgede en Sevilla-scoring lige før pausen. Foto. Gaston Szerman, FCK.DK

Efter pausen kom Sevilla dog bedst ud, og allerede efter tre minutter kom de foran, da Emil Højlund snittede et hjørne bagud i eget felt, og ved bageste stolpe stod Diego Hormigo helt fri og kunne let heade bolden over stregen.

Efter en times tid slap Gómez afsted i en kontra og undveg Perelmans og Dithmers forsøg på at bremse ham, hvorefter han lagde bolden i tom kasse til 2-0.

Kort efter var spanierne ved at opsnappe en for kort tilbagelægning, men fik ikke afsluttet på chancen, hvilket ellers nok havde lukket kampen. Nu lignede det dog alligevel en sejr, som de ville køre sikkert hjem, men vores unge hold fandt nye kræfter og meldte sig flot ind i kampen igen.

Knap 20 minutter før tid gav det bonus, da den netop indskiftede Galdur Gudmundsson blev revet ned i feltet og fik straffe. Et straffe, som Alexander Simmelhack dog måtte vente længe med at sparke sikkert i mål, for pludselig satte Sevilla-keeper Marin sig i græsset og måtte behandles for krampe.

Alexander Illum Simmelhack
Alexander Illum Simmelhack reducerer på straffe. Foto: Gaston Szerman, FCK.DK

Det samme skete sært nok for hovedparten af hans holdkammerater i det sidste hektiske kvarter af kampen plus de seks minutter, som dommeren lagde til - hvilket næppe svarer helt til den spanske sundhedssektors overarbejdstid.

Men vores spillere skal roses for at holde hovederne kolde og ignorere den endeløse række af provokationer, og de koncentrerede sig i stedet bare om opgaven med at udligne.

Blandt vores fem udskiftninger efter pausen var der efter 84 minutter U19-debut til Oliver Højer, der normalt huserer på vores U17-hold og på U16-landsholdet.

Oliver Højer
Oliver Højer fik U19-debut. Foto: Gaston Szerman, FCK.DK

Vi havde mange gode offensive aktioner i den sidste periode af kampen, og i tillægstiden var Thomas Jørgensen tæt på at overliste Marin med en listig inderside, men han viftede den lige over mål.

Men trods en flot og energisk indsats, så lykkedes det ikke at få point med hjem, så nu må vi gøre arbejdet færdigt i den sidste hjemmekamp mod Dortmund.