1-1 mod Sheffield Wednesday

På en dejlig sommeraften spillede F.C. København sin næstsidste træningskamp mod den traditionsrige klub Sheffield Wednesday. Kampen blev spillet foran 2002 tilskuere på Helsingør Stadion.

Sibusiso Zuma

F.C. København var grundet et par skader tvunget til at ændre lidt på den normale startopstilling. Peter Christiansen og nyindkøbte Urmas Rooba måtte begge sidde over i aften og det gav plads til Carsten Fredgaard i venstre side af forsvaret - en opgave han slap ganske godt fra. Ligeledes i front var både Todi og Peter Møller ude med mindre skader og Hans Backe havde derfor valgt Morten Bisgaard som makker til Zuma.

Efter en lidt forsigtig start fra begge hold var det FCK der fik kampens første afslutning. Kaptajn Lønstrup fik affyret et skud fra 20m der dog savnede lidt kraft og derfor var en nem opgave for keeperen. Herefter fulgte en periode på 10 minutter hvor chancerne udeblev, men hvor der blev fightet hårdt om midtbanen. Mykland og Peter Nielsen viste endnu engang vilje og engagement og de sled bravt og tilkæmpede sig langsomt overtaget, men det var dog Sheffield, der fik den næste store chance. Efter et mindre kiks af Svensson nede i forsvaret affyrede en af Sheffield-angriberne et næsvist forsøg lige uden om Rune Pedersens venstre stolpe.

Desværre for FCK var det starten til en mindre god periode. En lang bold blev i det 20. minut spillet op til Sheffields target-man der lidt for nemt kom fri af Svensson og afslutter på R. Pedersen der klarer, men bolden havner hos Phil O'Donnell der med et lob gør det til 1-0 til gæsterne.

Efter denne dukkert forsøgte FCK at sætte tempoet op og presse spillet ned mod Sheffields mål, hvilket også gav flere chancer. Et frispark fra Fredgaard blev flot reddet af keeperen og Zuma, Svensson og Bisgaard havde alle chancer for at udligne, men de sparkede, til stor ærgrelse for de mange fans, alle over mål fra forholdsvis korte afstande. Havde det været amerikansk fodbold ville de tre havde lavet nogle seværdige mål?..

Peter Nielsen der igen gjorde det godt på midtbanen, havde i det 43. minut et flot frisparksforsøg der fuldstændig fangede keeperen, men bolden strøg kort forbi mål. Herefter pausefløjt og føring 1-0 til Sheffield, der kynisk udnyttede en af deres tre chancer i en tempofyldt halvleg.

Efter pausen hvor Sheffield byttede ud på 4 pladser, mens FCK beholdt sine startende elleve, sad man og håbede at presset fra første halveg ville fortsætte. Der gik dog 10 minutter inden dette blev effektueret og inden da havde Sheffield en farlig chance ved lynhurtige Leon Knight der skød tæt forbi R. Pedersens mål.

Men så satte FCK tryk på kedlerne og resten af kampen formede sig som et stort pres mod Sheffields mål. Fra det 65. minut til 70 minut taltes ikke færre end 4 store chancer til FCK. Først blev Thomas Rølls forsøg reddet på stregen af en forsvarsspiller. Herefter sparkede målmanden forkert ud og Zuma var tæt på at få en friløber. En "Laudrupaflevering" af Mykland spillede Bisgaard fri og han servede uselvisk bolden for Røll, der dog igen fra kort afstand sparkede langt over mål. Minuttet efter var det så Bisgaard tur til at score et "amerikansk mål" - desværre tæller de bare ikke i vores udgave af fodbolden. Havde dette været tilfælde ville stillingen på dette tidspunkt være 7-1 til løverne, men ak ak?

I de 76. minut skete der så noget. Peter Nielsen blev skiftet ud med Pascal Simpson og det satte straks noget mere tyngde i angrebet. Kort efter at være sat på banen havde Pagge en fornem afslutning på en ligeså fornem hælaflevering af Zuma. Keeperen holdt dog det hårde flade skud. Med Pagges indskifting rykkede Bisgaard ned som højre midt, mens Løns røg ind ved siden af Mykland.

Et par minutter efter var det igen en svensk FCK'er der kom i fokus. Denne gang var det Tomas Antonelius der, på et flot indlæg fra Røll, i fri position headede på stolpen. Ærgeligt for "Tobbe" og FCK, der bestemt havde fortjent en udligning.

Ængstelig sad man og frygtede at FCK skulle løbe ind i et ufortjent nederlag, men så tog Simpson fat. 2 minutter før slutfløjtet blev han spillet fri af Zuma inde i feltet og Pagge svigtede ikke, men udplacerede keeperen koldt med højrebenet. 1-1, som også blev kampens endelige resultat. Skulle der havde været en vinder var der vist ikke nogen tvivl om at det skulle have været løverne. Lad os håbe at sigtekornet er stillet lidt bedre end når sæsonen går i gang om 12 dage. I så fald ser det rigtig godt ud!

Efter kampen fik jeres udsendte fat i et par spillere, samt Steve Chu, pressechef hos Sheffield Wednesday, der alle gav deres mening om kampen tilkende:

Martin Albrechtsen:

"Vi spiller en OK kamp og styrer anden halvleg totalt og Sheffield Wednesday havde ikke rigtig noget.. Jeg kunne bare godt have ønsket mig lidt flere mål. Det tog os selvfølgelig lidt tid, at finde ud af de to meget store angribere - de var typiske engelske, men jeg følte vi havde kontrol. Vi kendte vores principper i forsvaret og jeg synes at vi alle fire stod godt på banen".

Tomas Antonelius:

"Det var et godt hold vi mødte og jeg synes det var godt for vore defensiv, at vi kom til at stå overfor to store angribere - det er ikke så tit der sker. Det tog os også en halv time at få styr på dem og de skabte lidt problemer. Vi overtager herefter og har fire klare chancer som vi skal score på. Anden halvleg var fuldstændig vores - vi får bare ikke scoret. Vores grundspil fungerer og det er det vigtigste, for vi ved at det før eller siden vil give mål. Til slut ser Hans Backe gerne, at vi spiller endnu mere offensivt. Det medfører så min store chance på Rølls fantastiske indlæg. Jeg har jo den vane kun at score én gang per sæson, så jeg syntes ikke at denne skulle i mål - så hellere stolpen?Pascal Simpson kommer ind og gør det fantastisk - bare ærgerligt at vi ikke vinder".

Pascal Simpson:

"Vi spiller fint uden at være prangende. Det er selvfølgelig irriterende at sidde på bænken og se så mange brændte chancer, men de femten minutter jeg fik til sidst synes jeg var gode for mig. Jeg har en enkelt afslutning og scorer så målet to minutter før tid. Samarbejdet med Zuma fungerede rigtig godt. Vi tænker meget ens, og jeg føler vi udgør en god duo".

Steve Chu:

"Det var en god kamp fra vores side. Jeg synes vi leverer en god præstation men bliver presset virkelig meget i anden halvleg. Før kampen ville vi gerne have solgt den for uafgjort, men som kampen skrider frem var det selvfølgelig ærgerligt at vi ikke vandt. 1-1 var dog fuldt retfærdigt og København havde fortjent at score".