1-1 mod AGF

1-1 mod AGF

Busk på mål
Inden kampen blev nyerhvervelsen Fanendo Adi budt velkommen i PARKEN med blomster og trøje nr. 12, men han indgik ikke i truppen til aftenens kamp, hvor angrebsduoen blev udgjort af Vetokele og Nicolai Jørgensen. Johan Wiland var heller ikke med, da han havde pådraget sig en flænge i den ene arm, og i stedet blev løveburet vogtet af Jakob Busk. AGF måtte undvære den skadede Martin Jørgensen, men det gav plads til gode, ”gamle” Hjalte Nørregaard på den defensive midtbane.

Der skulle gå en halv snes minutter før kampens første afslutning faldt, og den havde islandsk signatur i form af et udmærket skud fra Gíslason, men Steffen Rasmussen i AGF-målet reddede godt. Ellers sketer der ikke alverden i de to felter i det første kvarters tid, hvor de to hold kørte bolden meget rundt i egne rækker, men med københavnerne en smule foran på point.

Sloth fik fuldtræf
Efter 17 minutter havde gæsterne deres første forsøg inden for målrammen, og det skulle vise sig at blive det eneste i de første 45 minutter – til gengæld var det en smuk fuldtræffer, som Casper Sloth bankede i netmaskerne via underkanten af overliggeren uden chance for Jakob Busk...

Det så for en stund ud til at ryste mestrene, om end Nicolai Jørgensen fire minutter senere var tæt på at udligne efter godt sammenspil med Gíslason, men han måtte se sit forsøg stryge tæt forbi mål. Henne omkring den halve time begyndte københavnerne dog for alvor at sætte sig på spillet, og Gíslason fik en udmærket chance i udkanten af feltet, men fik ikke ram på et fladt Lars Jacobsen-indlæg fra højre side.

Fansene gjorde sit til at lægge ekstra tryk på gæsterne med et par højlydte pibekoncerter, men århusianerne stod godt og solidt i deres kompakte 4-1-4-1-formation med kun Søren Larsen liggende helt fremme. Bortset fra et enkelt hovedstød forbi mål så man ikke meget til ham, mens der derimod skete mere og mere i den anden ende, oftest med Jørgensen eller Gíslason som iscenesættere.

Nicolai Jørgensen-udligning lige inden pausen
Mod slutningen af halvlegen fik Claudemir også to gange spillet Vetokele fri, og især anden gang var det med en fornem maskeret bold i dybden, men begge gange fik flaget for offside på belgieren. Op gik flaget desværre også, da Bolaños 3 minutter før pausen stødte et Gíslason-indlæg det sidste stykke over målstregen, men i de døende sekunder af halvlegen var marginalerne omsider med mestrene.

Nicolai Jørgensen rykkede godt ind i feltet og forsøgte at komme på skudhold, men blev tacklet og mistede bolden – som Steffen Rasmussen imidlertid lod smutte mellem sine ben, så en glædeligt overrasket Nicolai kunne trille bolden i tom kasse til en ganske fortjent udligning.

Efter en jævnbyrdig åbning på 2. halvleg fik københavnerne greb om kampen igen, men det var alligevel AGF’s Osama Akharraz, der fik halvlegens første farlige afslutning, men hans afslutning blev rettet af til hjørne.

Efter 10 minutters spil lagde løverne tungt pres på i den anden ende med flere hjørnespark lige efter hinanden, men stadig kneb det lidt med at komme til egentlige afslutninger. Det gjorde det også i den anden ende, men århusianerne fik en god mulighed, da Delaney gik i ryggen på Sloth 12-13 meter uden for feltet og gæsterne fik frispark. Søren Larsens forsøg lignede dog en let opgave for Jakob Busk, men den unge keeper lod bolden smutte forbi, men til alt held ramte den stolpen, hvorefter Olof Mellberg lossede returbolden ud af farezonen.

Tæt på i begge ender
Toutouh afløste Gíslason en snes minutter før tid, og efterhånden begyndte der at ske mere og mere i de to ender af banen. Mellberg var centimeter fra at bringe københavnerne foran efter et hjørnespark, som han satte pandebrasken på inde foran, men en forsvarer fik afværget på selve målstregen. Og fem minutter senere måtte Busk ud i en superredning i den modsatte ende, da indskiftede Jepser Lange snittede et indlæg mod mål, som keeperen kun lige nåede at afværge med det yderste af handskerne.

Minuttet efter misbrugte Casper Sloth en god kontramulighed til gæsterne, men inden minutviseren var gået en omgang fik Toutouh også en stor skudmulighed i den anden ende, men bankede bolden lige over mål.

Otte minutter før tid slap Nicolai Jørgensen fri af Petri Pasanen i venstre side, men måtte se sin afslutning blokeret til endnu et hjørne. Det clearede århusianerne i første omgang, men mestrene fastholdt angrebet, og Delaney fik sendt et godt forsøg af sted, som Steffen Rasmussen med noget besvær fik reddet til hjørne.

Det var således ikke helt efter spil og chancer, at halvlegen sluttede uden scoringer, og dermed er løverne stadig uden sejr efter fem spillerunder. Men man kom dog væk fra sidstepladsen, som man i stedet overlod til Brøndby...