1-1 i sidste testkamp

1-1 i sidste testkamp

Løverne åbnede kampen bedst, og allerede efter fire minutter testede Nicolai Jørgensen John Alvbåge med et godt langskud, som voldte Göteborg-keeperen lidt kvaler. Kort efter havde Gíslason et forsøg, der gik et stykke over mål, og igen efter et lille kvarter var han på færde med en firsttimer, som hans landsmand Sigurdarson prøvede at snitte videre, men han stod offside.

Indtil da havde IFK været sjældne gæster i den anden ende, men efter 18 minutter skabte to af deres tre danskere en pænt stor chance, da Jakob Ankersen spillede Søren Rieks fri i venstre side af feltet, og han prøvede at sætte den fladt i det lange hjørne, men overplacerede lige en anelse.

Midt i halvlegen skabte hjemmeholdet også en stor mulighed i en tre-mod-tre-situation, hvor Nicolai førte bolden op og havde Sigurdarson og Toutouh med sig, men han trak sig i stedet selv fri og sparkede også fladt efter det lange hjørne, men måtte se bolden prelle af på opstanderen og gå på tværs af mål – men desværre ikke ind.

Herefter kom svenskerne lidt mere ind i kampen, men stadig uden at komme til ret meget mod en solid FCK-defensiv, og de par hjørnespark de tilkæmpede sig, kunne de ikke slå forbi Danny Amankwaa på forreste stolpe…

Kort før den halve time var Rieks lige ved at få en stor mulighed, da han opsnappede en tværbold fra Toutouh lige uden for FCK-feltet, men Zanka var forudseende og fik blokeret ham, inden han kom til afslutning. Minutter efter tog Amankwaa et par gode træk i den anden ende og fyrede af, men måtte se sit skud blokeret, og efter 33 minutter fik  han en endnu større mulighed efter godt samspil med Nicolai, men fra kanten af feltet bankede han bolden lige over mål.

Et par minutter før pausen fik Augustinsson muligheden for at gøre det onde ved sine gamle holdkammerater, da et glimrende forarbejde af Nicolai resulterede i en perfekt frispilning i venstre side af feltet, men han blev generet i skudøjeblikket, og fik ikke ordentligt træf.

Lasse Vibe nåede at sende et hovedstød mod mål i slutminutterne af halvlegen, som Toutouh headede væk, inden Michael Johansen fløjtede af for en underholdende og chancerig 1. halvleg i fint tempo, hvor der sådan set bare manglede målene.

IFK var gode i starten af 2. halvleg, hvor forsvaret havde lidt svært ved at få boldene clearet ordentligt, og de producerede et par udmærkede afslutninger. Først et Ankersen-forsøg i nettaget, dernæst en Lasse Vibe-tåhyler der strøg forbi fjerneste stolpe, og siden en endnu bedre mulighed i en 3-mod-2-kontra, hvor backen Emil Salomonsson dog endte med at helkikse afslutningen.

Herefter kom løverne bedre med igen, og kort før der var rundet en time, fik man den hidtil største mulighed i kampen, da Søren Rieks havde lidt for godt fat i Tom Høgli i feltet, hvilket Johansen takserede til straffe. Desværre sendte Nicolai sit forsøg fra 11 meter-pletten over mål…

Lasse Vibe fik lidt efter en god bold i dybden, men Stephan gik godt ud i feltet og tvang ham til at overplacere afslutningen, der gik forbi. Herefter kom Corner ind for Amankwaa og gik op i angrebet, mens Nicolai rykkkede ned på venstrekanten. Det blev dog Gíslason, der fik den næste gode mulighed, da Corner i det 63. minut brysttæmmede et indlæg ned til ham lige uden for feltet, men han hamrede bolden lige over mål.

I stedet tog svenskerne teten i det 68. minut, da Lasse Vibe smart spillede Søren Rieks fri i feltet, hvorfra han sparkede bolden på den fjerneste stolpe, og så var Gustav Engvall først på returen og kunne sparke den i nettet, inden Stephan fik kastet sig ned og afværget.

Lidt efter skiftede IFK tre mand ud, og FCK lidt efter fire mand, så man gik over til at spille 3-5-2 med Zanka, Pelle og Anton i bagkæden, Foley, Christian Poulsen, Nicolai, Toutouh og Augustinsson på midten, og Corner og De Ridder oppe foran.

Det gav pote 10 minutter før tid, da Corner snittede et Stephan Andersen-udspark videre til De Ridder, som smuttede fra to forsvarere og sparkede bolden ind bag Alvbåge til en højst fortjent udligning.

Fire minutter før tid kunne Nicolai have sikret en sejr, da Foley fandt ham med et perfekt indlæg fra baglinien, men hans hovedstød sad lige på Alvbåge. Toutouh nåede også at få en god mulighed, efter Alvbåge kun havde halvklaret et Foley-forsøg, men han sparkede forbi mål.

Således sluttede det med en remis, men vigtigst af alt fik man en god match med godt tempo og fin intensitet lige til det sidste, hvor begge holdene kæmpede for at afgøre kampen.


Holdet: 1 Stephan Andersen – 2 Tom Høgli, 25 Mathias Zanka Jørgensen, 15 Mikael Antonsson, 3 Ludwig Augustinsson (74.: 16 Kevin Foley) – 19 Rúrik Gíslason (74.: 22 Steve De Ridder), 24 Youssef Toutouh, 8 Thomas Delaney (anf.) (74.: 29 Christian Poulsen), 32 Danny Amankwaa (60.: Andreas Cornelius) – 10 Nicolai Jørgensen, 14 Björn Sigurdarson (74.: 4 Pelle Nilsson)

Ikke benyttet: 21 Johan Wiland, og 36 Brandur Olsen