1-0 og ja tak til mere europæisk fodbold

På et meget atmosfærefyldt Jan Breydel stadion i Brugge fik F.C. København onsdag aften det ønskede resultat,  nemlig en sejr der lød på 1-0. Målet der sikrer F.C. København 3. pladsen i gruppe G blev scoret af brasilianske César Santin knapt et kvarter inde i 2. halvleg – og dermed gør Løverne AaB følgeskab når der på fredag trækkes lod til forårets 16-delsfinaler.

Af Jan Eliassen

Hvis der inden kampen var nogen der troede på at kampen ville starte stille og roligt, så kunne de efter ca. 10 minutters konstatere, at det ikke lige var tilfældet. Da der var spillet sølle to minutter, da havde Club Brugge allerede haft en halvstor chance, men endnu større var den som César Santin havde minuttet efter. César Santin driblede forbi Stijn Stijnen helt nede på målstregen, men desværre så ville ikke ind – og ikke engang en forgæves kæmpende Nordstrand kunne få skubbet bolden ind over stregen. Den livlige start fortsatte, og efter otte minutter fik César Santin atter en kæmpe chance, og denne gang fik Stijn Stijnen reddet bolden på akrobatisk vis.

Kampens indledning lugtede altså slemt af mål, men på trods af lugten, så kom der nu alligevel ikke nogle scoringer i løbet af de første 45 minutter, og det må også indrømmes, at den sidste halvdel af første halvleg manglede noget af intensitet man fik i begyndelsen af kampen – om end Morten Nordstrand et par minutter før pausen var lige ”ved og næsten”.

Selvom det var F.C. København der skulle vinde for at kunne se frem til europæisk fodbold til foråret, så var det alligevel Club Brugge der startede anden halvleg bedst og mest offensivt – godt hjulpet af den meget entusiastiske Nord-tribune – men i det 58. minut skiftede larmen til Syd-tribunen og de tilrejsende FCK fans, og det var da César Santin bragte de orangeklædte Løver foran 1-0.

Efter målet skubbede Club Brugge naturligvis spillet langt op på banen, og i perioder præsterede hjemmeholdet noget der mindede om powerplay. Men den københavnske defensiv fik lukket af som den skulle – og derfor var stillingen stadig 1-0 til F.C. Københavns da dommer Darko Ceferin efter fire minutters tillægstid endelig fløjtede af, og dermed sikrede at de mange medrejsende fans kunne juble – og se frem til en glad aften, og hvem ved, måske en enkelt belgisk øl.

Efter kampen var det naturligvis en meget glad Ståle Solbakken der sagde:

- Det er et godt resultat, og det er en god afslutning på et flot efterår, både spillemæssigt og resultatmæssigt. Selv om vi var det bedste hold i dag, og skabte de fleste chancer, så kunne de alligevel havde udlignet til sidst, men vi havde marginalerne med os, og vi var gode i dag – og vinder fortjent.