Mikkel Kaufmann

Kaufmann: Vores nye stil passer mig fint

Mikkel Kaufmann kan se tilbage på spilletid i 32 ud af vores 40 kampe i 2020, heraf halvdelen fra start. I syv af de otte sidste var han skadet eller havde karantæne, så han var kun i truppen én gang uden at få spilletid.

"Det var bestemt ikke lige det antal kampe, jeg havde regnet med, da jeg for et år siden satte mig i en bil og blev kørt fra AaB-lejren i Spanien til FCK-lejren i Portugal," fortæller Mikkel Kaufmann, der fyldte 20 i sidste uge.

"Det var egentlig meningen, at jeg det første halve år bare skulle komme ind og lære det hele, men så fik vi jo pludselig så mange skader, at jeg skulle spille mere. Det var selvfølgelig megafedt, men også ret vildt, sådan lige pludselig at skulle præstere hver weekend for FCK."

Jonas Wind var langtiddskadet, i opstarten blev Fischer skadet, Pieros blev solgt, og kort ind i sæsonen blev N'Doye igen skadet.

"Det var en lidt speciel situation, f.eks. pludselig efter få uger at skulle spille fra start i returkampen mod Celtic, men det har helt sikkert givet mig rigtig meget at skulle stå for det pres," fortæller Mikkel.

Pres var der mere end rigeligt af i 2020 med svingende og svigtende resultater, hele corona-situationen samt de store forandringer i staben i efteråret, så kan man som fodboldspiller se isoleret på sin egen præstation under de omstændigheder?

"Ikke helt, tror jeg. Der vil stadig sidde noget i en, hvor man er både træt af corona og irriteret over resultaterne. Men når jeg ser tilbage på 2020, så er jeg først fremmet enormt stolt over at være skiftet til FCK som ung spiller, og selvfølgelig også over al den spilletid, jeg pludselig fik, for det kommer mig som nævnt til gode fremover. Så helt skidt har 2020 ikke været rent personligt."

Mikkel sad udenfor med corona, da Jess Thorup skiftede system, og vi tog tre sejre i træk mod SønderjyskE, Horsens og Nordsjælland, men han nåede tilbage og startede inde i den sidste hjemmekamp mod OB.

"Jeg kæmpede lidt med en mindre skade, da jeg kom tilbage efter at have testet positiv og ligget stille en uge i isolation, så det skulle der lige styr på. Men jeg har haft en fin off-season, så jeg er klar til at tage fat her i pre-season."

"Vores nye spillestil med tre oppe foran passer mig også fint, for det var også sådan vi spillede i AaB, så jeg kender det og har det godt med det aggressive pres og masser af power og tempo. Og jeg er sikker på, at vi bliver endnu bedre i foråret, når vi har bygget videre på det, vi præsterede mod slutningen af efteråret," lyder det optimistisk fra Mikkel Kaufmann.