Kamil Wilczek

FCK henter Kamil Wilczek

F.C. København har skrevet en tre-årig aftale med den polske angriber Kamil Wilczek, der skifter fra tyrkiske Göztepe. Han får trøje nummer 9 fra den kommende sæson.
 
Kamil Wilczek er mest kendt i Danmark for hans tid i Brøndby, hvor det blev til 92 mål i 163 kampe. I efteråret 2019 blev det til 17 scoringer i 18 kampe, inden han i vinterens transfervindue skiftede til tyrkisk fodbold.
 
”Vi kender selvfølgelig Wilczek rigtigt godt fra hans tid i Superligaen, hvor han tre sæsoner i træk viste, at han er en notorisk målscorer, der er utroligt dygtig i boksen og arbejder hårdt for sit hold,” siger Ståle Solbakken og uddyber:
 
”Vores trup har nogle meget spændende og talentfulde angribere i Jonas Wind, Daramy, Kaufmann og Santos, men vi synes, at Wilczek supplerer godt med nogle andre kvaliteter, ikke mindst i form af hans erfaring og evner som mere rendyrket afslutter og angriber."

"Mange vil sige, at det er en direkte afløser for N'Doye, men sådan ser vi det ikke. De er meget forskellige typer, og vi har ikke været på udkig efter en ny N'Doye, men efter at få flere muligheder og facetter i vores angrebskonstellationer. Det får vi med Wilczek i truppen,” siger Ståle, der også adresserer den nye FCK'ers fortid i Brøndby:
 
”Vi ved selvfølgelig, at det er et tema for fans, men Kamil har virkelig ønsket at blive en del af FCK, og jeg tror mange kan huske, at Peter Møller eksempelvis slap fornuftigt fra sin ”blakkede fortid”,” siger Ståle Solbakken med et smil.
 
Kamil Wilczek selv ser frem til at blive ny FCK-spiller:
 
”Da muligheden for at komme til FCK opstod, var jeg ikke i tvivl om, at det var det rigtige for mig."

"Jeg kender Superligaen godt, og jeg ved, at jeg kommer til en klub, der går efter mesterskabet og europæisk succes hver eneste sæson. Jeg er selv et meget ambitiøst menneske, så det tiltaler mig meget."
 
”Jeg har oplevet at spille i Parken en del gange, og det er virkelig et fantastisk stadion med utroligt passionerede fans. Jeg forstår og respekterer, at jeg skal bevise for dem, at jeg vil gøre alt for klubben og dem på banen, og det er jeg klar til,” siger Wilczek.

Kamil Wilczek træner med fra i dag, men er ikke spilleberettiget før næste sæson, så han er ikke med mod Manchester United på mandag.

Fakta
Navn: Kamil Wilczek
Født: 14. januar 1988.
Position: Angriber
Tidligere klubber: Zaglebie Lubin, Piast Gliwice, Carpi FC, Brøndby IF, Göztepe SK.