Flest Derby-mål i 2. halvleg

Facts om vores indbyrdes kampe
Der er scoret 237 Derby-mål i alle turneringer, og imponerende nok er 16 scoret i 90. minut (inkl. tillægstid) – det er ca. dobbelt så mange, som der matematisk set skulle falde, hvis der i gennemsnit lægges 3 minutter til en kamp.

Ca. 60% af målene er scoret i 2. halvleg.

Vi har tre gange før mødtes i 29. Superliga-runde, og hver gang i Brøndby. De er endt med to københavnske 1-0-sejre og en 1-1.

Federico Santander kan spille sin 75. Superligakamp – og score sit 35. mål i Superligaen. Han er blot to mål fra at indhente David Nielsen på 10. pladsen over FCK'ere med flest Superligamål.

Chancen for et selvmål er statistisk set ikke så stor. Det er nemlig mere end 20 år siden, at det senest skete for henholdsvis Jens Risager (1996) og Morten Falch (1997).

I vores første 13 sæsoner, fra 1992 til 2005, blev der dømt 14 straffespark i vores Superligakampe mod Brøndby IF. Siden er der blot dømt fire straffespark.

I denne sæson har 30 forskellige FCK’ere fået spilletid. Færrest minutter er Mikael Antonsson noteret for (5 minutter), mens top-5 ser sådan her ud efter at Peter Ankersen overhalede William Kvist i Herning:
Michael Lüftner 3.840
Pieros Sotiriou 3.044
Robin Olsen 3.188
Nicolai Boilesen 2.907
Peter Ankersen 2.876

Vi og Brøndby IF har i denne Superliga-sæson samme udnyttelsesprocent i skud på mål: 13 % af skuddene har givet mål. Men Brøndby har haft flest skud, så deres 13 % svarer til 12 mål mere end os (66 vs. 54).

Michael Lüftner er den FCK’er, der har løbet flest kilometer (272) i denne Superligasæson. Nummer to på listen er Robert Skov med 268 (inklusive hans tid i Silkeborg), men han har til gengæld spillet/løbet i 241 minutter mindre end Lüftner, så han løber længere pr. spilleminut.

Kehlet dømmer
Jakob Kehlet dømmer sit 8. Derby. Syv af dem har været i Superligaen, mens den sidste var pokalsemifinalen i 2016, hvor vi vandt 1-0 på Nicolai Jørgensens træffer et lille kvarter før tid.

Jacob Kehlets seneste FCK-kamp var i 22. spillerunde, hvor sørgede Robert Skov for en københavnsk 1-0-sejr over OB med et dejligt frisparksmål.

Linjedommere: Christian Brixen og Heine Sørensen
4. dommer: Anders Poulsen