Kamil Wilczek

Wilczek ser frem til gensyn med Piast Gliwice

Når vi torsdag aften møder Piast Gliwice i 3. kvalifikationsrunde til Europa League, så er det for Kamil Wilczek samtidig et gensyn med en klub, han tidligere har spillet for i to omgange.

Piast Gliwice rykkede først op i den bedste række, Ekstraklasa, i 2008, hvor Kamil Wilczek havde sit første ophold i klubben. Her blev det til 7 mål i 40 kampe, inden han skiftede til Zaglebie Lubin.

I 2013 vendte han retur med succes og scorede 29 mål ind i 70 kampe, hvorefter han skiftede til italienske Carpi.

”Jeg har rigtigt gode minder derfra og jeg har stadig mange gode relationer i klubben," siger Kamil Wilczek.

"Det var to meget forskellige perioder, jeg var der i. Den første var min første tid i den bedste række, og det var en udfordrende tid for både mig og klubben og holdet endte med at rykke ned."

"Min anden periode i klubben var meget mere succesfuld. Jeg blev topscorer i ligaen, og det gik personligt rigtigt godt for mig, så jeg har selvfølgelig en masse gode minder fra især den tid efter jeg vendte tilbage,” siger Kamil Wilczek, der stadig følger Piast på afstand.

”Jeg har set mange kampe med dem og følger med i, hvordan det går dem. Det er virkelig blevet en stabil klub, der har en meget dygtig ledelse."

"De har bygget det fornuftigt op uden at bruge for mange penge, og det er imponerende, at de har ført klubben til et mesterskab og til at kunne spille europæisk fodbold. Det bliver interessant at spille mod dem på torsdag.”

Wilczek er noteret for tre mål i sine første tre FCK-kampe, inden det vigtige opgør torsdag aften:

”Vi skal spille fokuseret og dominere kampen. De kommer til at stå defensivt og velorganiseret, så det bliver ikke en let opgave. Der er de stærke, men jeg ved, at vi har kvaliteterne til at vinde den og det er det eneste, der tæller for os,” slutter Kamil Wilczek.

>> Læs mere om Piast Gliwices baggrund og aktuelle situation