Wiland forlader København

Wiland forlader København

Som tidligere oplyst har der på det seneste været indikationer af, at Johan Wiland kunne skifte til en anden klub, og det er nu en kendsgerning, at hans nye arbejdsgiver skal findes lige på den anden side af Øresund i Malmö FF.

- Johan har været en stor del af F.C. Københavns succes gennem de år, han har været i klubben. Han har været en sand professionel i både medgang og modgang, og han tog virkelig chancen, da Jesper Christiansen i sin tid blev skadet, og gav ham aldrig chancen for igen at komme tilbage på holdet. Johan har spillet en nøglerolle på det måske bedste FCK-hold, der nogensinde har været, hvor han var afgørende for successen både i ligaen og i Champions League. Nogle gange er det også sådan, at både klub og spiller er enige om, at det er bedst, hvis spilleren kan komme videre i sin karriere, for vi mener, at Johan har fortjent det her skifte til en stor og succesfuld klub. Vi ønsker ham alle det bedste i fremtiden og takker ham for en stor og flot indsats i København, siger manager Ståle Solbakken.

Johan glæder sig over, at han nu kan se frem til at spille mere, men lægger ikke skjul på, at det er hårdt at skulle forlade F.C. København.

- Jeg er 34 år og har brug for at spille fodboldkampe, og det gør jeg ikke i F.C. København i øjeblikket, så derfor har jeg i fuld enighed med klubben set mig om efter en anden løsning. Men det er hårdt, for jeg har været her en lang periode i min karriere, og jeg har selvfølgelig stadig mange følelser for klubben. Den opbakning, jeg har fået fra fansene og folk rundt om i byen har været fantastisk, så det bliver svært i starten. Men jeg flytter ikke så langt væk, og jeg kommer helt sikkert over og ser nogle kampe i Telia Parken. Til alle fansene vil jeg dog gerne sige tak for al den støtte, jeg har fået. Det har betydet rigtig meget for mig, og jeg elsker jer! siger Johan Wiland.


Spillerfakta:
•    Johan Wiland kom til F.C. København i januar 2009
•    Under hans seks et halvt år i klubben blev det til 4 x guld, 3 x sølv, 3 pokaltitler, 2 Champions League-gruppespil og 5 Europa League-gruppespil
•    Han har spillet 192 kampe (141 i Superligaen, 8 i pokalen, 27 i Champions League og 16 i Europa League).
•    105 kampe er vundet, 50 endt uafgjort og 37 tabt