Vi har aldrig tabt til et walisisk hold

Danmark vs Wales på klubniveau
Efter sidste torsdags 2-0 sejr over Newtown AFC har F.C. København nu spillet tre europæiske kampe mod klubber fra Wales.

De to første var mod Carmarthen Town AFC i 2005, og fælles for de tre opgør er, at de alle tre er vundet og endda alle tre vundet med cifrene 2-0.

I de europæiske turneringer er F.C. Københavns seks mål mod walisiske hold scoret af Peter Møller (2), Álvaro Santos, Michael Gravgaard, Benjamin Verbic og Kasper Kusk.

F.C. Københavns seks mål mod walisiske klubber er fordelt med tre scoringer i hver halvleg. Det tidligste mål er scoret i 3. minut af Benjamin Verbic i torsdags, og det var også i torsdags at det seneste mål blev scoret – da ingen af øvrige mål er scoret efter det 74. minut, minuttallet hvor Kasper Kusk smækkede 2-0 målet ind i torsdags.

Danske klubber har nu spillet 18 kampe mod walisiske klubhold i de europæiske turneringer. De 18 kampe er fordelt på 14 danske sejre, to uafgjorte og to walisiske sejre, og den samlede målscore er 48-9.

Om Newtown A.F.C.
Newtown A.F.C. har i lighed med F.C. København heller ikke spillet nogle ligakampe inden returkampen. Men hvor det i F.C. Københavns tilfælde skyldes en udsat førsterundekamp mod Randers FC, skyldes det i walisernes tilfælde, at deres 1. division først starter i weekenden 21.-22. august. Her skal Newtown A.F.C. møde Connahs Quay, sidste sæsons nummer syv.

Vi har besøgt walisernes hjemmeside for at se hvad de syntes om den første kamp. Her kan blandt andet læses, at 0-2 nederlaget nok var den største aften i klubbens historie, samt at de ser F.C. København som en stor klub, dette i form af vendinger som ”Danish giants FC Copenhagen” og ”one of Europe’s leading clubs”.

At de blot tabte 0-2 ser Newtown A.F.C. som et stort resultat, men samtidig et resultat der gør, at spændingen er bevaret inden returkampen. Newtown A.F.C. slutter deres kamprapport med ros til tilskuerne i Telia Parken, for det blev i den grad bemærket, at F.C. Københavns tilskuere klappede de walisiske spillerne fra banen.

Europæiske facts
F.C. København har spillet 153 kampe i de europæiske turneringer. 61 kampe er vundet, 35 endt uafgjort og 57 kampe er tabt. Målscoren er 214-196 i F.C. Københavns favør. 76 af de 153 kampe har været udekampe. F.C. København har vundet 24 af dem, tabt 32 og spillet 20 kampe uafgjort. På udebane lyder målscoren 97-107.