Atiba Hutchinson

Vejle tilbage efter 9 års fravær

Tilbage efter 9 års fravær
Vejle var senest i Superligaen i 2008/09, hvor de rykkede ud fra en 11. plads - præcis som de tre foregående gange, de var i Superligaen i 2006/07, 2001/02 og 1999/00.

Men efter 9 års fravær sikrede de sidste sæson direkte oprykning ved at vinde Nordic Bet Ligaen.

God start
Traditionsklubben kom godt fra land i denne sæson med en 3-1-sejr over Hobro samt 1-1 mod Brøndby og AGF. Siden kunne de ikke helt holde stilen og vandt først sin anden og seneste sejr i 10. runde mod Esbjerg.

Målfattige Vejle-kampe
Otte af deres 12 point er hentet hjemme i Nørreskoven, og de har endnu ikke vundet på udebane. Til gengæld har de kun tabt to, mens fire andre har givet det ene point.

Med 10 mål i 12 kampe er Vejle det mindst scorende hold i ligaen, men til gengæld lukker de ikke mange mål ind. Kun AGF's kampe har været mere målfattige denne sæson (25 mod Vejles 26).

Ikke langt op i tæt tabel
Det rækker kun til en 10. plads inden denne runde, men der er kun seks point op til AaB på 3. pladsen. Det er usædvanlig, for de seneste fire sæsoner var der ca. 10 points afstand mellem nr. 3 og 10 på samme tidspunkt. Ellers skal vi tilbage til 2013/14, hvor afstanden kun var 3 point mellem Esbjerg (nr. 3) og Brøndby (nr. 10).

Seneste start-11
Vejles seneste opgør i Superligaen var et 0-3-nederlag ude mod SønderjyskE, hvor Vejle-backen Viljormur Davidsen blev udvist efter 18 minutter. Dommeren indrømmede bagefter, at han havde fejlbedømt situationen, og Fodboldens Disciplinærinstans imødekom Vejles protest ved at nedsatte straffen fra 36 til 4 strafpoint, så han ikke har karantæne på søndag.

Startopstillingen var:

Pavol Bajza
Rasmus Lauritsen, Mads Greve, Mads Lauritsen    
Tobias Mølgaard, Melker Hallberg, Ylber Ramadani, Arbnor Mucolli, Viljormur Davidsen
Adam Jakobsen, Gustaf Nilsson

Superliga-målscorere: Allan Sousa 5, Mads Greve 2, Gustaf Nilsson, Rasmus Lauritsen og Jacob Schoop 1

Pokalskabet
Vejle er også stadig med i Sydbank Pokalen efter sejre over BK Frem (4-3, efs) og Nykøbing FC (2-1) og møder i næste runde Kolding IF.

Vejles bedste pokalresultat i nyere tid var semifinalerne mod FC Nordsjælland i 2009/10, men tidligere har de været i syv pokalfinaler og vundet seks af dem. Det er også blevet til fem mesterskaber, senest i 1983/84.

Vejle Stadion
Sidst vi var i Vejle var i efteråret 2008, hvor vi spillede to gange med en måneds mellemrum. Først vandt vi 3-0 den 6. oktober, og senest spillede vi 1-1 den 2. november. Det var vores første optrædender på det nye Vejle Stadion, som var indviet den 9. marts 2008.

Et intimt og moderne stadion med plads til ca. 10.400 tilskuere, der - i modsætning til på det gamle Vejle Stadion - kan sidde ned under tag og med kort afstand til banen. Det gamle stadion ligger lige ved siden at og bruges stadig til atletik, mens det nye bruges til fodbold og koncerter.


 >> To fede hjemmekampe næste uge: Slavia Prag og AGF