2-1-sejr giver godt udgangspunkt

Unik europæisk stime siden 2006

13 europæiske gruppespil på 14 sæsoner er i sig selv en stor præstation for en klub på F.C. Københavns niveau. Især fordi vi har måttet gennem 4, 6 eller 8 kvalifikationskampe i 12 af de 13 sæsoner, hvor vi kom i gruppespil. Kun i 2013 var vi direkte kvalificeret til Champions League-gruppespillet.

Kun seks klubber har flere gruppespil siden 2006
Første gang vi kom i et gruppespil var i efteråret 2006 efter "miraklet i Amsterdam", hvor vi vandt 2-0 efter at have tabt 1-2 hjemme.

Siden dengang har kun syv klubber været med i flere gruppespil end os, dvs 14 ud af 14: Real Madrid (0), Barcelona (1), Bayern München (1), FC Porto (4), Benfica (5), Shakhtar Donetsk (6) og Arsenal (7)

Tallene angiver, hvor mange gange de har været gennem kvalifikationskampe. For alle gælder altså, at de i mindst halvdelen af tilfældene har været direkte kvalificeret.

De to spanske storhold har været i Champions League hver gang, Bayern en enkelt gang i Europa League og de tre øvrige to gange i Europa League.

13 andre har 13 gruppespil siden 2006
Vi har som nævnt været i 13 gruppespil siden 2006, og det samme har blot 12 andre klubber i Europa:

Chelsea (0), Manchester United (1), Lyon (3), Atletico Madrid (4), CSKA Moskva (4), Tottenham (4), Olympiakos (6), Sporting CP (6), Anderlecht (7), PSV (8), FC Basel (9), Dynamo Kiev (9), F.C. København (12)

Også her viser tallene, hvor mange gange de har været de har været kvalificeret - ingen har altså måttet gennem kval.kampe lige så ofte som os.

Man noterer sig, at der f.eks. ikke er klubber fra Skandinavien eller Italien, der har kvalificeret sig lige så ofte som vi har, samt at nationer som Tyskland, Frankrig, Rusland, Holland, Belgien m.fl. også kun har en enkelt med i dette "selskab".

Ingen har været gennem kvalifikationen flere gange end FCK
Der er kun én klub ud over os, der siden 2006 har nået et gruppespil 12 gange gennem kvalifikationsrunder - det er kroatiske Dinamo Zagreb. Herefter følger Steaua og Celtic med henholdsvis 11 og 10 gange gruppespil via kvalifikationen.

Unik præstation
Man kan måle præstationer på mange måder - man kan f.eks. også se på budgetter, styrkeforholdet i de nationale ligaer, seedning, antallet af kvalifikationsrunder, hvornår den nationale liga går i gang, hvilke modstandere man har trukket (høj eller lav UEFA-rangering) osv.

Men isoleret set er det en enestående præstation at nå 13 ud af 14 gruppespil, når man kun har været direkte kvalificeret én gang.