Telia Parken

Ugen der gik (39/2020)

MANNE HAR STADIG REKORDEN
Da Kamil Wilczek øgede til 2-0 i Vejle, så scorede han sit femte mål i sine første fem kampe, men det er ikke FCK-rekord. Den har Michael Manniche stadig.

Så vidt vi ved, spillede Manne sin første FCK-kamp den 11. juli 1992 ude mod Grasshoppers, hvor vi vandt 3-0. Her scorede han ét mål, og det gjorde han også den 15. juli, da vi spillede 1-1 ude mod Sigma Olomoua - og den 18. juli scorede han tre gange, da vi hjemme slog Admira Wacker 5-3. Altså fem mål i tre kampe på blot en uge.

Inden disse kampe havde spillet tre TOTO-kampe, men vi ved med sikkerhed, at han ikke var med i premieren mod Grasshoppers den 1. juli, så selv om han var på banen i de næste to, så kan Admira-kampen altså højest have været hans femte.

Søren Lyng scorede fire mål i FCK's første fire kampe: to mål, da vi slog Grasshoppers hjemme den 1. juli, og to mål, da vi slog dem 3-0 ude den 11. juli 1992. Udekampen var FCK's fjerde kamp nogensinde, så det kan også højst være Sørens fjerde kamp.

Martin Johansen kniber sig vist også ind på listen med fire mål i sine første fire kampe. Han spillede de første to TOTO-kampe uden at score og var først med i 5-3-sejren mod Admira Wacker, hvor han scorede én gang. Og vores næste officielle kamp var Superligapremieren ude mod Frem, hvor han scorede hattrick.

Men altså... hvis vi ser bort fra TOTO Cup, så har Kamil Wilczek nu rekorden for sig selv! Harald Brattbakk brugte f.eks. seks kampe til at score sine første fem mål, og Todi Jónsson brugte syv kampe (har Nipserstat beregnet).

Og med til TOTO-historien hører jo også, at det ganske vist var F.C. Københavns første kampe, men i praksis var holdet jo identisk med B1903's hold fra foråret, så man kan diskutere, om der var tale om "nye spillere" på samme måde som senere, hvor en spiller ankommer til en trup, han ikke har spillet sammen med før. Men som vi har sagt før: al statistik handler om, hvilke forudsætninger man stiller op, og der er heldigvis stof til mange gode diskussioner.

ANKERSEN: HJEMVENDT NR. 24
Sidst vi hentede en tidligere spiller "hjem" var i januar 2020, hvor Ragnar Sigurdsson ankom, og dengang lavede vi listen over hjemvendte spillere i "Ugen der gik" fra uge 2/2020.

Og ja, vi ved godt, hvad I tænker nu i forhold til nr. 25...

DÅRLIGE SÆSONSTARTER
Efter to Superliga-nederlag i træk fik vi det ene point i Vejle og undgik dermed at tangere rekorden for den værste pointmæssige Superliga-start, som er fra 2013, hvor vi for første og eneste gang tabte de tre første kampe. Tre gange før har vi indledt en sæson uden sejre i de tre første runder:

• Efterår 94 (u 2-5 AaB, h 2-3 Fremad Amager, u 3-3 Silkeborg - første sejr kom i 9. spillerunde, h 2-1 Brøndby)
  • Efterår 99 (u 1-2 Viborg FF, u 0-0 Silkeborg, h 0-2 AaB - første sejr kom i 7. spillerunde, h 1-0 Vejle)
  • Efterår 04 (u 2-2 Silkeborg, h 2-2 Esbjerg, u 2-3 Viborg FF - første sejr kom i 5. spillerunde, h 3-2 AaB)
  • Efterår 13 (u 1-2 AaB, u 0-1 FC Midtjylland, h 1-3 Randers FC - første point kom i 4. spillerunde, u 2-2 FCN, og første sejr kom i 7. spillerunde, u 4-1 Viborg FF)

U19-SILKEBORG 5-2
U19 slog lørdag eftermiddag Silkeborg med 5-2 efter 3-0 ved pausen. Hákon Arnar Haraldsson, Alexander Hjælmhof og William Bøving sørgede for pausestillingen 3-0, og efter pausen scorede Bøving til 4-1 og Rasmus Højlund 5-2. Der var debut til vores nye finske keeper, Matias Riikonen, som kun havde nået at træne med sine nye holdkammerater få gange inden debuten.

Matias Riikanen

U17-SILKEBORG 7-3
U17 lagde ud som lyn og torden mod Silkeborg og scorede to gange i de første fire minutter ved Noah Nartey og Roony Bargdhji. De fastholdt dog ikke trykket, og gæsterne kom til flere gode muligheder for at reducere, inden Orri Óskarsson og Bardghji øgede til 4-0 inden pausen.

Efter to på træværket lige efter pausen, så øgede Philip Näf til 5-0 efter en lille time, men siden scorede Silkeborgs Noah Sanne Kargo hattrick, inden Näf kom på tavlen igen til slutcifrene 7-3.

U17 spiller på lørdag hjemme mod Esbjerg, og U19 spiller næste gang lørdag den 17. oktober hjemme mod AC Horsens.

U17
Silas Andersen tackles af en Silkeborg-spiller - overvåget af Aksel Halsgaard (t.v.), keeper Andreas Dithmer, dobbelt målscorer Philip Näf og anfører William Clem.

U-LANDSHOLD
Jacob Haahr, Victor Kristiansen og William Bøving er udtaget til U19-landsholdet, der spiller to venskabskampe mod Polen den 8. og 12. oktober.

Emil Møller, Jacob Perelman, Silas Andersen og William Clem er udtaget til U17-landsholdet, der spiller en venskabskamp mod Tyskland den 9. oktober.

Emil Winther Højlund er udtaget til U16-landsholdet, der spiller to venskabskampe mod Tyskland den 9. og 12. oktober.

B1903 STADIG UBESEJREDE
B1903 har stadig ikke tabt i Københavnsserien efter 0-0 hjemme mod Dragør Boldklub i lørdags. KB's udekamp mod NB Bornholm blev udsat.

OLDBOYS-AB 8-1
KB/FCK's Oldboys fastholder forspringet i toppen af tabellen efter en knusende 8-1-sejr ude over AB med bl.a. Vingaard, TK, Nordstrand og Daniel Jensen på holdet.

Vi begynder så småt at se frem til endnu en DM-finale mod de evige rivaler fra AC Odense, men dels skal "grundspillet" lige færdiggøres helt, hvorefter der venter regionale (dvs øst for Storebælt) kvart- og semifinaler.

Tilsvarende skal der findes en vinder i vest, men AC Odense er allerede klar til regionsfinalen. Der var kun ét andet hold, ØB, der stillede op i den fynske oldboysrække, og AC Odense vandt den første kamp i august med 9-0, og i sidste uge vandt de 20-3!

Jo, du læste rigtigt. 20-3. På 2 x 35 minutter...