Emil Højlund

Uafgjort Næstved-testkamp

Der var stort fremmøde på Nummer 10 til dagens træningskamp mod Næstved, som mødte op med et hold, som godt kunne ligne det, som indleder Nordic Bet Liga på søndag i Helsingør.

Det blev en ganske livlig 1. halvleg, hvor begge hold spillede friskt til og skabte en del chancer i begge ender.

Næstved testede Andreas Dithmer i det 11. minut, og kort efter sendte Thomas Jørgensen bolden på stolpen i den anden ende.

I det 17. minut kom vi foran, da Næstved-backen Ludvig Henriksen kastede sig frem for at cleare et Ankersen-indlæg, men i stedet headede bolden i eget net forbi en chanceløs Dannevang.

Ludvig har, ligesom backkollegaen Mathias Høst, en fortid i vores Talentafdeling, og det samme har Mohammad Hassan og Phillip Banda, som kom på banen efter pausen.

Efter selvmålet havde Orri Óskarsson en stor mulighed for at øge føringen på endnu et fint Ankersen-indlæg, men Mark Kongstedt nåede at styre afslutningen til hjørne.

Orri Óskarsson
Chance til Orri Óskarsson. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK

I 34. minut var Oscar Højlund også meget tæt på at øge, da han lidt uden for feltet sendte bolden på overliggeren, men i stedet gik Næstved kort efter op og udlignede efter et københavnsk boldtab på midten, og Abdeoulie Njai blev spillet fri i højre side af feltet og kanonerede kuglen ind bag Dithmer.

Inden pausen var de også ved at komme foran 2-1 på endnu en kontra, men denne gang afværgede Ankersen og Dithmer i fællesskab.

Oscar Højlund
Oscar Højlunds afslutning på overliggeren. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK

Efter pausen, hvor man som aftalt kun spillede 20 minutter, skiftede Næstved hele holdet, mens vi nøjedes med i første omgang at udskifte Ankersen og Sørensen, inden vi senere satte yderligere U19-spillere ind.

I øvrigt var de U19-spillere, som ikke var med i Østrig, deres første træningsdag efter ferien i går, så man forstår, hvis de var lidt trætte i benene bagefter...

Cornelius Olsson
Cornelius Olsson er med fremme på en dødbold. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK

Det nu meget unge FCK-mandskab formåede dog at dominere fint, men den korte 2. halvleg bød ikke på de helt store chancer, og der blev ikke scoret yderligere.

Cheftræner Jacob Neestrup var efter kampen fint tilfreds med udbyttet af testkampen, inden han senere på ugen skal udtage sin første Superligatrup i denne sæson forud for lørdagens Lyngby-kamp.

Matchfacts
Tirsdag den 18. juli 2023, kl. 14.00 på Nummer 10. Træningskamp, 45+20 minutter
F.C. KØBENHAVN-NÆSTVED 1-1 (1-1)
17.: 1-0 selvmål, Ludvig Henriksen
35.: 1-1 Abdeoulie Njai
Dommer: Benjamin Helm Svedborg

FCK: 41 Andreas Dithmer - 22 Peter Ankersen (46.: 52 Hjalte Bidstrup), 37 Cornelius Olsson, 38 Aksel Halsgaard (57.: 50 William Glindtvad), 6 Christian Sørensen (46.: 47 Ethan Amundsen-Day) - 42 Thomas Jørgensen, 39 Oscar Højlund, 44 Emil Højlund (53.: 48 Victor Froholdt) - 17 Paul Mukairu, 18 Orri Óskarsson, 46 Noah Sahsah

Ikke benyttet: 51 Filip Versterre

Paul Mukairu
Paul Mukairu var en af dem, der spillede hele kampen. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK