Amin Chiakha

U19 vendte 0-2 til 3-2 i Haderslev

Til sæsonens sidste udekamp mod midterholdet Sønderjyske var vi uden de spillere, der søndag aften spiller U17 EM-semifinale mod Italien, hvoraf Oliver Højer, Jonathan Moalem og Roberto Risnæs har spillet mest U19-fodbold her i foråret.

Med en sejr kunne vi holde liv i det spinkle håb om at blive mestre, men det krævede blandt andet at Midtjylland ikke vandt i Esbjerg, og da de førte 5-1 ved pausen, så går vi ud fra, at vi kan ønske dem tillykke med også denne titel. Kampen begyndte en halv time efter vores og er ikke slut i skrivende stund.

Men først og fremmest skulle vi selv vinde i Haderslev, hvor U19 ikke havde tabt siden november 2019, og det blev ikke så let endda. Efter en sløj københavnsk 1. halvleg førte hjemmeholdet nemlig 2-0 på to mål af Sebastian Larsen i det sidste kvarter.

En trippel-udskiftning i pausen ændrede ikke kampbilledet lige med det samme, for vi havde stadig svært ved at spille os til chancer mod et Sønderjyskehold, der var meget opsatte på at slutte sæsonen godt af.

Et kvarter inde i 2. halvleg fik vi frispark en 6-7 meter uden for feltet, og det skruede Hunor Vajk Németh i mål med sin giftige venstre fod, og så var det som om, at sejrsviljen vendte tilbage.

Hunor Vajk Németh scorer direkte på frispark
Hunor Vajk Németh scorede igen i dag på en dødbold. Foto: Judit Wacha


Vi dominerede spillet de næste ti minutter og var tæt på udligning, da Amin Chiakha skød på overliggeren fra spids vinkel, men hjemmeholdet svarede igen med et par giftige angreb, hvor de var tæt på at genetablere to-mål-søringen.

Ti minutter før tid fik norske Liam West officiel U19-debut, efter at han også kom på banen i onsdagens Future Cup-sejr på 5-2 i Silkeborg, og han brugte ikke lang tid på banen, før han bankede bolden ind til 2-2!

Liam fik bolden på kanten af feltet, vendte hurtigt rundt og trykkede af, og selv om keeperen fik handskerne på, kunne han ikke forhindre netmaskerne i at blafre.

Liam West udligner til 2-2 i sin U19 Liga-debut
Liam West jubler over udligningen til 2-2. Foto: Judit Wacha


Det lignede nu forårets sjette straffesparks-konkurrence - to i Youth League og tre i ligaen - men drengene ville det anderledes og fuldendte et flot comeback i 86. minut. David Katlego strøg med frem i højre side og slog et fladt indlæg, som Amin Chiakha fik fat i og sørgede for sejrsmålet.

Amin Chiakha takker David Katlego for oplægget til sejrsmålert
Amin Chiakha takker David Katlego for assisten til sejrsmålet. Foto: Judit Wacha


Sønderjyderne pressede dog til det sidste for udligning, men forgæves. Nu resterer kun én udast ligakamp på tirsdag kl. 13 hjemme mod Vejle Boldklub.

Matchfacts
Lørdag den 1. juni 2024, kl. 12.30 i Haderslev
SØNDERJYSKE U19-FCK U19 (2-0)
30.: 1-0 Sebastian Larsen
39.: 2-0 Sebastian Larsen
61.: 2-1 Hunor Vajk Németh
81.: 2-2 Liam West
84.: 2-3 Amin Chiakha

1 Oscar Buur – 3 Tristan Andrew, 15 Cornelius Olsson, 4 Aksel Halsgaard (46.: 22 William Glindtvad), 12 Nicolai Blicher (88.: 5 Ethan Amundsen-Day) – 6 Hunor Vajk Németh, 13 Andreas Clasen (46.: 16 David Katlego), 10 Tamás Szücs – 11 Galdur Gudmundsson (46.: 21 Julius Emefile), 9 Amin Chiakha, 19 Queyrell Tchicamboud (79.: 14 Liam West)

Ikke benyttet: 41 Filip Versterre