U19-truppen runder sæsonen af i omklædningsrummet
U19-truppen kan gå på sommerferie med god samvittighed efter en flot sæson
U19 linet op i Telia Parken før kampen mod AGF
U19 linet op i Telia Parken til sæsonens sidste kamp mod AGF
Dødbold-action i AGF-feltet
Fra venstre: Niklas Vesterlund, Oliver Andersen, Morten Hjulmand, Andreas Kirkeby og Jacob Haahr Steffensen
Ibrahim Samrawi hopper over en modstander
Ibrahim Samrawi hopper over en modstander foran FCK-bænken
Mohamed Daramy udfordrer i feltet
Mohamed Daramy udfordrer i feltet
Optakten til det tidlige 1-0-mål

U19 sluttede sæsonen stærkt

U19 sluttede sæsonen af med en fremragende holdindsats og sendte AGF hjem fra Telia Parken med et 4-0-nederlag. Dermed ligger holdet p.t. nr. 2, men forfølgerne mangler alle en kamp på lørdag, inden sølv og bronze kan fordeles.

1. FCM 48 p. (+34)
2. FCK 38 p. (+14)
3. AaB 37 p. (+11)
4. OB 37 p. (+10)
5. Brøndby 36 p. (+17)

>> Læs også: Brian Riemer: En meget succesfuld sæson

Oven på sidste uges skuffende 2-2 mod Vejle var det et tændt og topmotiveret hold, der løb på banen, og allerede i kampens 2. minut bankede anfører Morten Hjulmand bolden ind bag AGF-keeperen efter en dødbold.

Det styrkede kun roen og selvtilliden, og efter 20 minutter øgede Mohamed Daramy til 2-0. Det sidste kvarters tid før pausen kom AGF mere med i spillet, men vores spillere holdt koncentrationen og arbejdede hårdt overalt på banen og formåede at holde dem fra store chancer.

Også 2. halvleg startede helt perfekt, da Andreas Kirkeby i første minut øgede til 3-0 på en aflevering fra Hjulmand (som vi kom til at give målet på Twitter i går aftes). 2. halvleg blev mindre velspillet end første, og AGF havde et par nærgående muligheder for at reducere, men i stedet øgede indskiftede Ahmed Daghim til slutcifrene 4-0 med ti minutter igen.

Morten Hjulmand: En speciel følelse
"Det var en lidt speciel følelse i dag, for nu har jeg været sammen med årgang 99 i seks år, så at få en sejr med dem i den sidste kamp og samtidig også få scoret, det var en speciel følelse. Det var også lidt sørgeligt efter så mange år, for vi har jo været sammen nærmest hver dag i al den tid."

Morten Hjulmand afslutter
Morten Hjulmand afslutter


"Nu bliver det en anderledes verden jeg skal ned til i Admira Wacker i Østrig, hvor jeg til at starte med slet ikke kender nogen, og der er ikke nogen jeg kan snakke dansk med. Men det er jo det jeg vil, det er min drøm, så jeg glæder mig til det."

"Jeg synes også jeg er godt forberedt, når jeg kommer derned. Der er rigtig meget, jeg kan tage med efter seks år i en rigtig god ungdomsafdeling, hvor vi har øvet tekniske færdigheder siden U13 og hvor der også har været en god disciplin og vi har trænet meget taktisk. Det er noget af det, jeg har med mig."

Henrik Bellman: Stærk holdindsats
"I dag havde vi noget, vi gerne ville bevise for os selv efter den skuffende Vejle-kamp sidste uge (2-2 efter 0-2, red.), men den blev også svær, fordi vi fik en mand vist ud i 1. halvleg og måtte kæmpe i undertal. Men i dag er der mange på vores hold, der stepper op, og vi er ikke afhængige af individuelle præstationer, men vi spiller pivgodt sammen og leverer en rigtig stærk holdindsats." 

Henrik Bellman
Den svenske kantspiller Henrik Bellman har spillet central midt på det seneste


"I løbet af sæsonen har det handlet meget om manglende kontinuitet på holdet, jeg var selv ude et stykke tid med en skade, efter jeg var med på træningslejren i Dubai. Jeg tror ikke, vi har stillet det samme hold to gange i træk. Så vi har været presset af mange skader og spillere, der er kommet op på førsteholdet, og under de omstændigheder synes jeg vi har gjort hvad vi kunne. Selvfølgelig har der været bump på vejen, men vi er kommet stærkt ud af mange svære situationer."

Filip Djukic: Et vemodigt farvel
"Det var fedt at slutte af med et clean sheet og en sejr, og så endda i Telia Parken, hvor det jo ikke er hver dag man får lov at spille. Men det var også en vemodig dag for mig, for jeg ved, at jeg nu stopper i klubben." 

Filip Djukic
En vemodig dag for flere, bl.a. Filip Djukic, der stopper efter seks år i klubben


"Jeg har haft seks dejlige år i F.C. København og blandt andet været med til at vinde U17-guld, og jeg har fået en fantastisk uddannelse af de mange dygtige trænere og ledere i klubben. Men først og fremmest kommer jeg til at savne kammeratskabet med de andre efter så mange gode år og oplevelser sammen." 

"Jeg ved endnu ikke hvor jeg spiller efter sommerferien, men der har været nogle kontakter, og jeg har også været til prøvetræning i Belgien, men nu må vi se. Jeg føler som sagt, at jeg kan tage rigtig meget med mig fra årene her i klubben, så der skal nok dukke noget op."

Niklas Vesterlund: En hektisk sæson
"Det har været en hektisk sæson! Vi havde fire kampe i streg, som kom til at ødelægge en del, for vi starter egentlig rigtig godt og er ubesejrede de første 7-8 kampe, hvor vi spiller godt. Men så får vi en downperiode og taber fire kampe i streg, og siden har det are været meget op og ned. Men når man ser på det, giver det også mening. Vi har skiftet meget ud på positionerne undervejs og tit stillet op med mange ændringer fra sidst, så det er også svært at få kontinuiteten i holdet."

Niklas Vesterlund højt til vejrs
Niklas Vesterlund højt til vejrs på en dødbold


"Jeg ved ikke helt hvor mange kampe jeg selv har spillet, hvis man også tæller reserveliga, U19-landshold og træningslejre. Jeg har også døjet lidt med skader, så det bliver bare dejligt at gå på ferie nu. Men fedt at slutte ordentligt af og give den hele armen og også fantastisk at slutte af med et clean sheet, efter vi har lukket lidt for mange mål ind på det seneste."