U-18 vinder Påsketurnering

U19 slår OB på mål i sidste minut

Efter sidste uges flotte sejr på 6-1 over FC Nordsjælland, så ventede der en svær opgave lørdag eftermiddag i form af OB – et af U19 Ligaens tophold, og et hold der var kommet flot fra start i år med en 4-0 og en 1-0 sejr. Men på trods af, at det var top mod næsten-bund, så var det F.C. Københavns U19-hold der kunne synge ”hvem var det der vandt i dag” da kampen var slut.

Af Jan Eliassen

OB’s tophold havde fået en perfekt start på foråret med to sejre, og de havde endnu til gode at lukke et mål ind. Men F.C. Københavns U19 ynglinge spillede en rigtig flot kamp. Holdet pressede OB gennem hele kampen, og havde generelt et lille overtag. I første halvleg havde F.C. København to store chancer, hvor specielt Mikkel Knudstrups frispark på indersiden af stolpen var tæt på at bringe F.C. København foran – men heldet var med OB, og skuddet endte i favnen på OB’s målmand. Ti minutter før pausen var det så tæt på igen, Marc Dal Hende slog fra venstresiden et indlæg ind til Andreas Moos, som afsluttede flot, men uheldigvis så trak OB’s keeper en fantomredning ud af ærmet, og dermed endte første halvleg uden scoringer.

I pausen blev det aftalt, at F.C. København skulle fortsætte hvor de slap, for bortset fra de manglende scoringer, så var indsatsen i 1. halvleg rigtig god. Men efterhånden som anden halvleg nærmede sig sin afslutning, så var stillingen stadig 0-0, og de fleste havde nok en fornemmelse af, at kampen ville slutte uden scoringer, for begge hold spillede meget påpasseligt, og uden at ville tage de store chancer.

Men et minut inde i dommerens tillægstid kastede Morten Thomsen indkast fra venstre side, og det et kast der er tæt på at kunne komme i Guiness rekordbog, for det var langt, meget langt! Hans indkast nåede den bagerste stolpe, og her dukkede Thobias Skovgaard op, og headede den flot ind og op i krydset til en sen københavnsk føring. Dette vakte stor glæde og begejstring, og så var det bare om at få dommerens tillægstid til at gå uden yderligere scoringer – og det lykkedes heldigvis!

Efter kampen var det en meget tilfreds træner Brian Riemer, der talte med FCK.DK:

- Hele holdet leverer en outstanding arbejdsindsats. Vi spillede på en tung ujævn græsbane, men holdet leverede en fantastisk præstation. Med vores spil i dag, så gør vi forskellen i tabellen til skamme, for vi spiller lige op med OB, og skulle der være en vinder, så var det det rigtige hold der trak det længste strå. Det var dejligt med endnu en succesoplevelse. I efteråret sluttede holdet uden sejt i de sidste seks kampe, men nu er vi kommet fra land med to sejre, og vi er på vej den rigtige vej.