Jubel efter scoring

U19 sejrede i første gruppekamp

Med en 3-2-sejr over Aalesund FK fik U19 en god start på de skandinaviske mesterskaber i Marbella. Men spillemæssigt var det en kamp på det jævne, hvor vi gik i stå efter at have bragt os foran 2-0 efter ca. 20 minutter.

Vi fik en glimrende start på kampen i det solrige Sydspanien, der blev spillet på en lækker græsbane - Dama de Noche Football Pitches - lige uden for Puerto Banus, der ligger lidt vest for Marbella.

Allerede i det 8. minut kom vi foran, da Orri Óskarsson rundede den norske keeper og lagde bolden i netmaskerne.

Orri Óskarsson
Orri Óskarsson scorer til 1-0. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK


Vi dominerede nu spillet fint og holdt nordmændene helt fra chancer. Efter et par kvarters tid var den islandske lånespiller, Eggert Aron Gudmundsson tæt på at score efter et fint gennembrud i højre side (han blev i dag prøvet som højre back, men er normalt midtbanespiller/kant), og i det 21. minut kom 2-0-målet, da Fisnik Isaki fik chancen i feltet og sparkede bolden fladt ind.
 

Fisnik Isaki scorer til 2-0. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK


Så langt, så godt. Men siden faldt vi i niveau frem mod pausen, hvor nordmændene kom mere og mere på bolden, men uden at tvinge Andreas Dithmer til deciderede redninger.

Efter pausen kom vi helt skævt ind i kampen, og i løbet af fire minutter havde Erik Leandersson scoret to gange for Aalesund, så det pludselig stod 2-2.

Den modgang reagerede vi til gengæld godt på, for allerede to minutter senere driblede Orri ind langs baglinjen og spillede Jeffrey Adjei-Broni helt fri, så "Papa" bare skulle sætte foden på en halv meter fra målstregen.

Orri Óskarsson og Jeffrey Adjei-Broni
Orri Óskarsson og Jeffrey Adjei-Broni fejrer sidstnævntes 3-2-mål. Foto: Torkil Fosdal


Nu blev også spillet bedre igen, og vi fik mere boldbesiddelse og skabte også et par chancer til at score, men Aalesund var også farlige på kontra et par gange, så vi kunne sagtens være endt med en uafgjort, hvorefter kampen skulle have fundet en vinder på straffespark.

Tyve minutter før tid blev Jeppe Corfitzen erstattet af Emil Møller, som tog sin sædvanlige højre back-plads, mens den islandske prøvespiller, Eggert Aron Gudmundsson, blev flyttet op på kanten. Han er normalt også midtbanespiller eller kant, men blev i dag prøvet på højre back.

Eggert Aron Gudmundsson
17-årige Eggert Aron Gudmundsson spiller til daglig i Stjarnan. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK


Et kvarter før tid fik vi flere friske folk på banen, da Oscar Højlund, Emil Rohd og Noah Donovan Sahsah kom ind for Clem, Isaki og Corfitzen.

Vi kørte 3-2-sejren hjem og fik dermed et fint resultat med os fra den første gruppekamp, men ikke den bedste præstation i selve spillet.

Nu er der en dag på træningsbanen i morgen, inden onsdagen både byder på et træningspas om formiddagen og en aftenkamp mod Esbjerg.

De spillede i dag 1-1 mod Hammarby i den anden gruppekamp, hvorefter vestjyderne vandt på straffespark.

Mattias Jakobsen
Anfører Mattias Jakobsen er med fremme og afslutte. Foto. Torkil Fosdal, FCK.DK


Matchfacts

F.C. KØBENHAVN U19-AALESUND FK U19 3-2 (2-0)
9.: 1-0 Orri Óskarsson
21.: 2-0 Fisnik Isaki
47.: 2-1 Erik Leandersson
49.: 2-2 Erik Leandersson
51.: 3-2 Jeffrey Adjei-Broni

1 Andreas Dithmer – 23 Eggert Aron Gudmundsson, 22 Mattias Jakobsen, 5 Ethan Amundsen-Day, 14 William Maretti – 15 Emil Højlund, 6 William Clem (75.: 19 Oscar Højlund), 9 Orri Óskarsson – 17 Fisnik Isaki (75.: 12 Emil Rohd), 13 Jeffrey Adjei-Broni (75.: 10 Noah Donovan Sahsah), 18 Jeppe Corfitzen (69.: 4 Emil Møller)