U17/U19: To nederlag i sidste spillerunde

U19 og U17 spillede begge uafgjort 1-1

Lørdag eftermiddag var U17- og U19-holdet i aktion, og begge formåede at komme foran 1-0, men begge hold måtte også se henholdsvis AaB og FC Nordsjælland udligne til slutresultatet 1-1.

Af Jan Eliassen

Første hold i aktion var som sædvanlig U17, og her var modstanderen AaB. Det blev et opgør hvor FCK U17 var klart spilstyrende, og derfor var det heller ikke ufortjent at Danny Amankwaa bragte FCK foran 1-0.

Kampen igennem var det FCK U17 der var dominerende, men de fik aldrig sat kronen på værket og fik lukket kampen, og derfor endte det 1-1, da det i 2. halvleg lykkedes for AaB at udligne på en dødbold.

Man kan se kampen på to måder. FCK U17 havde bolden mest, men manglede skarphed på den sidste tredjedel af  banen, mens AaB var fysisk stærke og stod godt i defensiven. Derfor var 1-1 nok et fair resultat.

Endnu et fair resultat

U19 kom med god selvtillid ind til dagens kamp efter sejren over Hvidovre i sidste weekend. Men der var lagt op til en svær kamp, dels tabte FCK U19 med 2-3 sidst de mødte FC Nordsjælland, og dels er FCN et rigtig godt hold med mange gode individualister. Det var lagt op til en kamp, hvor FCK U19 skulle spille op til deres allerbedste, specielt defensivt, for at få point.

1. halvleg startede på FCK’s præmisser – en smule afventede – men holdet stod godt, og tvang FC Nordsjælland til at slå lange bolde frem, og det havde de ikke succes med. FCK skabte nogle gode omstillinger og fik to-tre store chancer tidligt i 1. halvleg. Efter ca. 25 minutters spil udnyttede FCK en forsvarsfejl fra en nordsjællandsk midteforsvarer, hvor Kenneth Zohore fik erobret bolden, og sikkert bragte FCK U19 foran med 1-0. Alt i alt en fortjent halvlegsføring, der måske endda skulle have været en smule større.

I 2. halvleg så FC Nordsjælland bedre ud – de havde også medvinden – og FCK blev ufrivilligt trykket alt for langt tilbage, dog uden at FCN fik skabt de store chancer. De havde bolden mest, var spilstyrende, men deres udligning kom først ca. 15 minutter før sidste fløjt. Udligningen betød at FCK U19 vågnede op, og skulle der have været et hold, der havde fået scoret i de afgørende sidste ti minutter, så skulle det have været FCK.

Men det sluttede 1-1, og det var set over alle 90 minutter et fair resultat.

Efter kampen sagde træner Brian Riemer:

- Det er fuldt fortjent at den ender 1-1, det er der ikke så meget at komme efter. Der var i kampen nogle ting jeg var mere tilfreds med end andre. Alle spillere fighter, kæmper og står sammen som hold. Defensivt er der mange gode tegninger. FCN har en af rækkens bedste offensiver, og de formår kampen igennem ikke at skabe de store chancer, så det er en cadeau til os. Jeg er grundlæggende en meget tilfreds træner. Offensivt har vi ikke helt ramt spillet endnu, det flyder ikke helt. Vi har nogle udfordringer offensivt som vi skal forbedre, og jeg synes vi har et hold der har viljen til at sejre – hvilket også kan se ved, at vi trods alt ikke har tabt siden oktober måned.