Optakten til det tidlige 1-0-mål

U19 deltager i Baltic Sea Cup

Vores U19-hold deltager i efteråret i en ny, international U21-træningsturnering, som DBU og Divisionsforeningen har taget initiativ til.

Syv hold er med, men hvert hold spiller kun fire kampe. Ud over vores fire modstandere deltager OB og AaB også.

Tirsdag 28. august, kl. 15 i Vanløse Idrætspark: hjemme mod 1. FC Union Berlin
Tirsdag 25. september, kl. 17: ude mod Hertha BSC
Tirsdag 6. november: ude mod Halmstads BK
Onsdag 12. december: hjemme mod MKS Pogon Szczecin

Baltic Sea Cup skal supplere UEFA Youth League, hvor de nationale U19-mestre deltager plus U19-holdene fra de klubber, der kommer i Champions League-gruppespillet. Ideen er at matche de unge talenter mod andre hold end de er vant til og give værdifuld erfaring med at rejse og forberede sig til internationale klubkampe. Erfaringerne fra UEFA Youth League er nemlig, at det hjælper til at lette overgangen fra talentafdeling til førsteholdsfodbold.

"Vi er meget glade for denne nye turnering, som passer glimrende til vores planer og ambitioner," fortæller U19-cheftræner Brian Riemer.

"Vi har flere gange spillet UEFA Youth League og fået stort udbytte af både det der foregår på og uden for banen, senest i efteråret 2016 med spillere som Mads Roerslev, Carlo Holse og Jonas Wind, der i dag er førsteholdsspillere,"

"De år vi ikke spiller Youth League har vi i stedet arrangeret træningskampe ude i Europa, fx Hamburger SV og PSV. Det giver spillerne erfaring med at møde nye hold under "fremmede forhold" samt rejse, forberede sig, restituere osv. Desuden deltager vi i forskellige turneringer som fx i august i Kroatien. Men Baltic Sea Cup er et glimrende initiativ, der kan give det samme udbytte," siger Brian.

Flemming Berg, DBU's talentudviklingschef på drengesiden, håber at turneringen senere kan udvides til 12 eller 16 hold:

”Ideen udspringer fra de forslag som KNT (Kommissionen for National Talentudvikling) forelagde os i 2017 og har derfor været en høj prioritering for os og licensklubberne," siger Flemming Berg.

"Derfor tog vi en dialog med nogle af de klubber, som vi kunne forestille os var med på ideen, fulgt op af besøg i blandt andet Tyskland og Polen. Det er en fantastisk opbakning, vi har fået fra klubber både herhjemme og i udlandet, der ligesom os tror på, at det vil styrke den hjemlige talentudvikling. Jeg glæder mig personligt meget til at se, hvor stærke vores egne unge spillere er, når de afprøves i et mere internationalt setup,”

Baltic Sea Cup er en trænings-turnering for spillere født i 1997 eller senere, men man må også bruge tre markspillere og en målmand der er ældre. Det kan både være egne førsteholdsspillere eller "prøvespillere" fra andre klubber.