U19 Danske Mestre 2012

U19: Danske mestre!

Søndag sprang champagnepropperne i Ikast, da F.C. Københavns U19-drenge i en sand DM-finale mod rækkens nummer 2, FC Midtjylland, sikrede sig det danske mesterskab.

Tidligere på dagen havde FCK U17 leveret en flot indsats og besejret FCM med hele 5-2. Dermed slutter U17-mandskabet som nummer fem i landets bedste række.

I en nervepirrende dyst foran godt 500 tilskuere, hvor FCM U19 var tvunget til at vinde med minimum tre mål for at fravriste løverne DM-trofæet, endte det hele 2-1 til FCM, som dermed vandt på dagen, men ikke i længden. Det var nemlig nok for FCK’erne, der kunne storjuble efter slutfløjtet.

FCK U19 bragte sig ellers foran 1-0 i første halvleg på et direkte - og fantastisk - frispark fra Andreas Cornelius, og så virkede det mesterskab til at være afgjort, men midtjyderne kom godt igen og udlignede kort efter. I anden halvleg kom FCM på 2-1 og kunne igen så småt snuse til guldet.

Resten af kampen forløb med masser af intensitet og chancer, og FCK-målmand Jakob Busk havde flere gode aktioner. Især i overtiden, da han pillede et straffespark, og dermed formåede vigtigst af alt FCM ikke at score yderligere.

- FCM gjorde alt hvad de kunne, men vores spillere bestod med bravur og holdt nerverne i ro til trods for stort pres udefra, og jeg synes det er fuldt fortjent, at vi nu kan kalde os danske mestre, sagde cheftræner, Brian Riemer efter kampen.

Generelt kunne cheftræneren kigge tilbage på en vellykket sæson for U19-holdet:

- Vores fornemmeste opgave er at uddanne spillere til førsteholdet, og kampen mod FCM var den bedste måde at gøre det på. Vi har ligget nummer 1 siden november, og spillere og holdet har været under pres gennem hele foråret for at bevare den plads. Det er jo om noget lig med det, vi kender fra førsteholdet, og sådan noget kan man ikke træne sig til, sagde Riemer og fortsætter:

- Gennem hele foråret har vi arbejdet med en ekstrem talentfuld trup, og udviklingen har været fantastisk. Især nogle af de ældste spillere i form af Andreas Cornelius, Christoffer Remmer og Jakob Busk har blomstret i dette forår og været med til at løfte hele truppen. Der har været en super træningsmoral, og der er blevet præsteret både i træning og i kamp. Man kan sige, at hver enkelt spiller konstant har søgt at forbedre sig, og det høster vi frugterne af nu med et dansk mesterskab, som alle i klubben er meget stolte over, fortsatte cheftræneren inden han runder af:

- Det var en dejlig. men lang bustur hjem fra Ikast, men sejren blev behørigt fejret, kan jeg love alle for. Nu er der rigtig afslutningsfest på fredag, som vi alle ser frem til, sluttede Brian Riemer.

Her fra FCK.DK skal der lyde et stort tillykke til U19 med titlen! Nedenfor finder du lidt billeder fra triumfen i Ikast.