Jubel efter scoring

U19: 4-0 i Horsens

Det blev en tålmodighedstest for U19 at nedbryde en solid og defensiv Horsens-formation, der udelukkende levede på omstillinger og dødbolde – hvilket jo heller ikke er forbudt og godt kunne have givet dem en pauseføring på 1-0 i stedet for, at det stod 0-0.

Efter et kvarter fik hjemmeholdet nemlig halvlegens største chance, efter at Aksel Halsgaard ikke fik fat i en lang fremlægning nede fra deres halvdel, men de skød tæt forbi Filip Versterres mål.

Ellers dominerede vi spillet massivt i de første 45 minutter, men uden at spille os til de helt store chancer. Det blev til en del dødbolde og forsøg på indspil i feltet, men som oftest kom den gule mur i vejen, og ellers skød vi i sidenettet, og keeperen tog sig af vores lidt for få forsøg inden for målrammen.

Efter pausen fortsatte kampbilledet med et markant FCK-overtag og sporadiske kontraforsøg fra hjemmeholdet.

I 52. minut fik vi den hidtil største chance, da Amin Chiakha blev spillet godt fri i feltet af Hunor Vajk Németh, men afsluttede for blødt mod den fjerneste stolpe, og en forsvarer afværgede scoringen, da keeperen ellers var passeret.

Ihærdigt og tålmodigt fortsatte vi presset og var flere gange ved at kombinere os fri til afslutninger i udkanten af feltet, indtil det til sidst lykkedes i 64. minut, hvor Jonathan Moalem snoede sig fri og bankede kuglen i kassen.

Dermed gik der "hul på bylden", for nu at bruge et klassisk udtryk, og vi fortsatte med at presse på for flere mål, der kunne lukke kampen, og det lykkedes fint.

I 72. minut øgede Amin Chiakha til 2-0 med et fladt spark i det lange hjørne efter godt forarbejde af Tamás Szücs nede i venstre hjørne, og fem minutter senere scorede Amin også til 3-0 efter et flot sologennembrud gennem Horsens-feltet.

Kort efter var Filip Versterre for første gang i aktion, da han mesterligt reddede en stor Horsens-chance tæt under mål, hvorefter de sendte returbolden over mål, og tættere kom de ikke på scoring.

I stedet scorede Neo Jönsson vores fjerde og sidste mål langt inde i tillægstiden, da Nicolai Blicher strøg til baglinjen og fandt ham inde foran mål, hvor han med en behersket flugter sendte bolden i nettet med kampens sidste spark.

På onsdag kl. 14 skal drengene i kamp igen, denne gang hjemme på Nummer 10 mod Randers Freja FC.