U-18: Smalt nederlag til KB

Lørdag den 21. april kl.15:00, tog KB imod FC Midtjylland i årets anden hjemmekamp i U-18 turneringen. Man havde i denne kamp, på forhånd, ventet en svær opgave, mod et hold der kan lide at spille bolden ind centralt, i hurtige kombinationer, når de angriber.

Udskiftninger:

46. min. Andreas Moos ind, Sean Christoffersen ud
52. min. Kim Dyppel ind Marc Dal Hende ud
71. min. Jamal Bhyuan ind Andreas Moosud

Kampen startede i et meget højt tempo, og FCM viste at de har et par meget pågående angribere i deres 4-4-2 opstilling, som formår at lægge et hårdt pres på modstanderne, både når holdet er boldbesiddende og når de forsvarer. Samtidig var FCM’s boldsikre og vævre midtbanespillere meget hurtige i deres omstillingsspil, hvilket KB allerede måtte sande i kampens 3. min. Til trods for at den bageste firekæde var i balance, blev forsvaret alligevel fanget ved et diagonalskift fra FCM’s venstre side, over i KB’s venstre forsvarsside. En smule ubeslutsomhed fra forsvarets side, medførte at en FCM angriber fik lov at tage bolden med i en god førsteberøring, hvorefter han sikkert udplacerede Frederik Vang i målet til stillingen 0-1.

Ikke den bedste start på kampen for KB, men det skulle blive værre. De næste 10-15 minutter lagde FCM konstant pres på, og skabte 2-3 store målchancer, hvoraf den ene resulterede i en dobbeltchance, hvor bolden tog henholdsvis venstre og højre opstander. KB slap med skrækken, i det FCM ikke fik scoret, på trods af chancerne.

Først i det 20. minut viste KB at de også ville være med i kampen. Et godt opspil i højre side resulterede i et fladt indlæg fra Sean Christoffersen, der passerede gennem FCM,s forsvar, til Kevin Timm, der afsluttede hårdt fra kanten af feltet, men desværre lige over venstre målhjørne. KB begyndte langsomt at æde sig en smule ind i kampen. Den centrale midtbane begyndte så småt at få fat i de hurtige boldsikre FCM midtbanespillere, og holdet begyndte at komme op i tempo. I det 37. minut blev KB dog igen fanget i en hurtig omstilling. FCM fik plads og tid mellem kæderne. Et godt løb fra en FCM angriber, en stikning mellem Mallik Conradsen og Nicklas Kristensen, og herefter en hurtig afslutning, i medløb, i det ”lange” hjørne og KB var nede med 0-2.

Sammenfattende, en første halvleg  hvor KB let kunne have været bagud med 3-4 mål ved pausen.

Starten af anden halvleg viste et langt mere parat KB hold. Der var dog stadig problemer midt på banen indtil holdet i det 54. minut skifter om til at have tre centrale midtbanespillere i en trekant og kun en angriber på toppen. Herefter får KB kæmpet sig til et lille overtag på den centrale midtbane og får blandt andet presset FCM’s centrale midtbanespillere lidt længere tilbage på banen, i deres opspil. Taktisk bliver opspillet nu mere direkte, med bolde fra bageste kæde op på Thomas Christiansen, den enlige angriber.

Kort efter den taktiske omstilling udnytter KB i 57. minut overtallet på den centrale midtbane til en bolderobring, en hurtig omstilling med opspil i venstre side og et godt rush fra Nicklas Kristensen, der resulterer i et fladt indlæg der bliver lagt af til Saban Özdogan, der resolut afslutter med venstre ben fra kanten af feltet, men desværre på overliggeren.

Det mere direkte spil resulterer i, at KB begynder at få de dødbolde, i form af hjørnespark og frispark på FCM’s banehalvdel, som holdet, i turneringens første to kampe, har vist, at de er meget dygtige til at omsætte i mål. I det 65. minut får KB sit tredje hjørnespark i kampen, i venstre side. Saban Özdogan vælger at slå indlægget til bageste område, hvor Kevin Timm kommer flot op og på et knaldhårdt hovedstød header bolden ind, uden chance for FCM’s målmand, til reducering 1-2.

Desværre bliver glæden kort, da holdet, allerede minuttet efter, igen kommer bagud med to mål, da FCM’s fodrappe angriber med en flot førsteberøring overspiller hele forsvaret og lægger bolden fladt ind bag ved Frederik Vang i målet.

På ren viljestyrke får KB dog atter kæmpet sig tilbage i kampen og blandt andet på grund af nogle dræbende hårde løb fra kanterne, der både løber retur og fører bolden frem i omstillingerne,  skaber KB i de næste 10-15 minutter en række halve chancer og skudmuligheder fra kanten af FCM’s straffesparkfelt. Desværre formår et nu hårdt kæmpende FCM forsvar flere gange at blokere i sidste øjeblik. Helt åbne målchancer formår KB desværre ikke at skabe.

Som halvlegen skrider frem, og med det pres københavnerne nu formår at lægge frem ad banen, opstår der en række kontrachancer til FCM i kampens sidste minutter, som Frederik Vang dog dygtigt og modigt får afværget ved at komme ud og blokere FCM angribernes afslutninger.

I kampens sidste minut får KB endnu et hjørnespark i venstre side, og denne gang finder indlægget Jacob Albrechtsens hoved, og han reducerer til 2-3 i kampens sidste aktion.

Næste kamp: Hvidovre – KB, onsdag 2.maj kl. 19:00 på Hvidovre Stadion.

Næste hjemmekamp: KB – AGF, lørdag 5. maj kl. 15:00 i Frederiksberg Idrætspark