Tjekkisk effektivitet blev afgørende

Fem ændringer fra Dynamo-kampen
Allerede inden aftenens møde med tjekkiske FK Baumit Jablonec stod det klart, at Dynamo Moskva havde vundet vores gruppe, eftersom de kort forinden havde besejret IFK Göteborg med 2-0. Det foregik på Estadio de Algarve, som vores kamp også var blevet flyttet til, og det bar græstæppet præg af, da den portugisiske dommer André Narciso fløjtede opgøret i gang. Ikke at det skal være nogen undskyldning, for banerne er set værre visse steder i Superligaen, og vilkårene – som også indbefattede en kold, kraftig vind – var jo nok de samme for Jablonec…

Ståle og trænerteamet ændret på fem pladser i forhold til det første opgør mod Dynamo Moskva, og det betød, at Johan Wiland indledte i målet i stedet for Stephan Andersen, at Kevin Foley spillede højre back i stedet for Tom Høgli, at Pelle Nilsson spillede i midterforsvaret i stedet for Mikael Antonsson, samt at Danny Amankwaa henholdsvis Christian Poulsen startede på midtbanen i stedet for Rúrik Gíslason og Thomas Delaney.

Pelle blev udvist og udskiftet
Glæden blev dog kortvarig for Pelle, som allerede efter seks minutters spil blev præsenteret for det røde kort af Narciso, som mente at svenskeren havde brugt ulovlige midler for at bremse en tjekke uden for feltet. Og da Pelle var sidste mand, blev han den første mand i omklædningsrummet. Heldigvis er reglerne sådan hernede, at Mikael Antonsson kunne komme på banen i stedet for at vi skulle spille 10 mod 11 i det meste af kampen, for så havde værdien af træningskampen været til at overse.

Episoden udmøntede sig også i et tjekkisk frispark, som Wiland dog snuppede fint nede ved den ene stolpe. Inden udvisningen havde Danny Amankwaa haft en udmærket afslutning, dog lige på den tjekkiske keeper, og minuttet efter det røde kort, fik Corner en stor chance, da Sigurdarson – halvlegens absolut bedste spiller – slap fri i højre side og serverede et glimrende indlæg på tværs, men Corner ramte den ikke rent, så bolden gik over det nærmest tomme mål.

Højt tempo og god intensitet
De næste 15-20 minutter var der meget spil mellem de to felter uden at nogen af holdene rigtigt blev farlige, men tempoet var højt, og der var god intensitet i nærkampene.

Kort før den halve time nedlagde Zanka Sabala 8-10 meter uden for eget felt, men Kopic sparkede lidt ukoncentreret frisparket over mål. 4-5 minutter senere appellerede Nicolai for straffe, da han fik et ordentligt skub i ryggen i Jablonec-feltet, men Narciso mente ikke, der var foregået noget kriminelt og lod spillet fortsætte.

Kort efter fik Sigurdarson bolden i det tjekkiske net, men var forinden vinket offside, da Danny – efter et fint ryk langs midteraksen – eller fandt ham i feltet med en fin stikning.

Indtil da var det meget småt med tjekkiske chancer, men 8 minutter før pausen trak Misun godt ind fra venstre og trykkede af, men igen blokerede Wiland fint til et hjørne, som han efterfølgende plukkede sikkert inde foran mål.

Det blev dog startskuddet til en god tjekkisk periode med et langskud fra Kopic, som Wiland kun kunne halvklare, hvorefter Zanka lossede kuglen til hjørne, og kort efter var samme Kopic igen på færde med en afslutning efter en kontra, men bolden gik forbi mål.

Tjekkisk scoring i overtiden
Så det trak op til en målløs affære, indtil vi kom ind i dommerens tillægstid… et boldtab af Nicolai Jørgensen førte til at Zanka hægtede en af deres lige uden for feltet, og man frygtede en overgang en gentagelse af Torino-kampen (2 røde kort til midterforsvaret i samme halvleg), men han slap dog med en advarsel. Til gengæld måtte Wiland give en returbold på det efterfølgende frispark, som Antonsson ikke fik ekspederet væk, og så kunne Nernin Crnkic enkelt bringe Jablonec foran 1-0.

I pausen byttede Wiland med Kim Christensen, Høgli kom ind i stedet for Augustinsson, Delaney for Toutouh, og Gíslason for Cornelius. I stedet rykkede Nicolai op i angrebet, mens Amankwaa overtog venstrekanten.

De første 10 minutters tid gik relativt fredeligt, bortset fra at TV-signalet angiveligt røg hjemme i Danmark, men det var ikke det helt vilde, man gik glip af. Det var stadig en lige og jævnbyrdig affære, trods den tjekkiske føring, men efter 55 minutter var der optræk til udligning.

Først fik Nicolai sendt et godt frisparks-hug af sted lige uden for feltet, som Hruby i det tjekkiske mål dog fik slået til hjørne. Og to minutter senere var det endnu tættere på udligning, da Rúrik fra nært hold flugtede bolden lige over det tjekkiske mål efter et udmærket indlæg fra Høgli, der var gået med frem i venstre side.

2-0 efter chancer til 1-1
Men i stedet for 1-1 blev det kort efter 0-2, da en tilbagelægning fra Kevin Foley - der fik en svær bold fra Christian Poulsen - blev opsnappet af Valerijs Sabala, der uden problemer kunne løbe ned og udplacere Kim Christensen.

Kort efter var Crnkic ved at slippe fri efter en bold i dybden på grænsen til offside, men Antonsson nåede tilbage og afværge i feltet, inden han fik trykket af.  kom Brandur Olsen og Yones Felfel ind for henholdsvis Nicolai og Sigurdarson, hvorefter angrebet bestod af Yones og Rurik, mens Brandur overtog højre midt.

Rúrik brændte straffe
Arbejdsindsatsen kunne der ikke udsættes noget som helst på, men de mange udskiftninger satte sig præg på især det offensive spil. Med ca. et kvarter igen fik Danny Amankwaa dog fremtvunget et straffespark efter et godt ryk i feltet, da han blev fældet af Hrubý, men keeperen gjorde skaden god igen ved at parere det ikke alt for velplacerede 11 meter-forsøg fra Rúrik – og returbolden sendte Christian Poulsen over mål.

Rúrik prøvede at revanchere sig fem minutter før tid, da han trak ind fra højre og fyrede et udmærket hug af med venstre, men det sad inden for Hrubýs rækkevidde, og tættere kom vi ikke på en reducering.

Holdet: 21 Johan Wiland (46.: 41 Kim Christensen) – 16 Kevin Foley, 4 Pelle Nilsson (6.: 15 Mikael Antonsson (84.: 37 Lasse Lindbjerg)), 25 Mathias Zanka Jørgensen, 3 Ludwig Augustinsson (46.: 2 Tom Høgli) – 32 Danny Amankwaa, 29 Christian Poulsen, 24 Youssef Toutouh (46.: 8 Thomas Delaney), 10 Nicolai Jørgensen (64.: 36 Brandur Olsen) – 14 Björn Sigurdarson (64.: 33 Yones Felfel), 11 Andreas Cornelius (46.: 19 Rúrik Gíslason)