Theo Sander

Theo Sander: Helt fantastisk at træne med igen

Theo Sander missede hele forårssæsonen på grund af en knæskade, men han begyndte at træne med efter sommerpausen og deltager nu i fuldt omfang med Kim Christensen og de andre keepere.

“Det er helt fantastisk at kunne træne med igen efter i lang tid bare at have været i gym. Det er jo ikke lige der, man som fodboldspiller vil bruge al tiden, man vil ud på græs og mærke bolden igen, så det er virkelig fedt at være en del af det igen,” sagde Theo efter det første af mange intense træningspas i Østrig.

“Havde du ikke håbet, at du kunne komme lidt tidligere i gang i foråret?”

“Ja, det tog lidt længere tid, end jeg havde håbet på i første omgang, men vi blev enige om internt, at det var bedre at tage en måned eller to mere for at komme helt over det, så jeg ikke ville få fremtidige skavanker.”

“Hvad mister man som keeper på sådan et halvt år? Er der noget særligt, du skal genoptræne?”

“Jeg kan godt mærke, at reaktionsevnen lige skal finjusteres igen, og så skal man hurtigt op og ned igen, når man har smidt sig, og det er også lidt svært at finde frem. Men jeg synes, det kommer hurtigt tilbage, det tager måske en uge eller to, og så føler man sig på toppen igen. Jeg er i hvert fald kommet fint tilbage nu, så jeg er glad.”

“Der er også meget arbejde, når man er skadet, men har du alligevel kunnet bruge tiden til noget andet også i foråret?”

“Ja, altså, jeg har prøvet at fokusere så meget på mit knæ som muligt, for at det kunne blive godt igen, men jeg har jo haft weekenderne fri, når jeg ikke skulle med til kampe, så der har jeg brugt lidt mere tid med vennerne, men ellers har knæet bare været mit primære fokus.”

“Og når vi taler sport i TV lige nu, hvad så? EM, Tour de France eller Wimbledon?”

“EM, helt klart!”

“Har du nogen favoritter blandt dem, der er tilbage?”

“Jeg er jo halvt fransk, fordi min far er fransk, så lad os sige Frankrig.”
 
“Sidder du så foran skærmen og holder særligt øje med keeperne for at lære nogle fiduser?”
 
"Ja, helt klart, og især Maignan er jo virkelig dygtig i alle hans aspekter, og jeg kan især godt lide hans spil med fødderne, så det er da noget, jeg holder øje med,” lyder det fra Theo.

Han taler blandt andet fransk med Elias Achouri, og aftenen må vise, om de får håneretten over Diogo, når Frankrig og Portugal tørner sammen i den første EM-kvartfinale!