Syv point mellem nummer et og to

F.C. KØBENHAVN VS AAB
Inden søndagens kamp har F.C. København mødt AaB 73 gange i Alka Superligaen. Ud af de 73 kampe er 37 af dem vundet, 19 er endt med en pointdeling og 17 gange har AaB’erne snuppet sejren. Målscoren i de 73 kampe er 119-80.

36 af de 73 Superligakampe har været hjemmekampe, her lyder statistikken på 21 sejre, otte uafgjorte og syv nederlag. I de 36 hjemmekampe er målscoren 72-39.

Seks gange før har F.C. København og AaB spillet en Superligakamp i marts måned, de seks kampe fordeler sig på tre uafgjorte, to FCK-sejre og en enkelt sejr til AaB. De to klubber har aldrig tidligere mødtes i Superligaen på datoen 13. marts.

F.C. KØBENHAVN OG ALKA SUPERLIGAEN 2015/16
I den forgangne weekend spillede F.C. København 0-0 på udebane mod AGF, et point der blev fightet flot i land efter 75 minutters spil i undertal. Men på trods af, at det ”kun” blev til et point, trak F.C. København alligevel fra i toppen, da stort set alle de øvrige tophold tabte.

F.C. København er nu noteret for 42 point efter sæsonens første 20 kampe, det er syv point mere end AaB og SønderjyskE har på henholdsvis vis 2. og 3. pladsen. Der er desuden 10 point ned til FC Midtjylland og Brøndby IF, der ligger side om side med 32 point på 4. og 5. pladsen.

Status efter de første 20 kampe er 12 sejre, seks uafgjorte og to nederlag – og de 20 kampe har budt på 33 københavnske mål. De er fordelt på 13 mål i 1. halvleg mod 20 mål i 2. halvleg. Byens Holds egne netmasker er blafret 13 gange, seks gange før pausen og syv gange efter pausen.

Den københavnske topscorerliste ser således ud:
6 Superligamål, Nicolai Jørgensen
5 Superligamål, Kasper Kusk
4 Superligamål, Andreas Cornelius
4 Superligamål, Youssef Toutouh

AaB OG ALKA SUPERLIGAEN 2015/16
Søndagens gæster skød forårets Superliga i gang med en udekamp mod FC Midtjylland. Ganske som F.C. København formåede, fik AaB også scoret et enkelt mål – men da det også lykkedes for midtjyderne at score, endte opgøret 1-1.

Ugen efter mødte AaB en – ifølge tabellen – svagere modstander, men hverken det fact, eller AaB’s hjemmebanefordel, lod til at ryste OB. Fynboerne stod nemlig fint i forsvaret, og da OB’s Rasmus Festersen scorede kampens eneste mål, kunne fynboerne sætte tre point ind på kontoen.

AaB var blot et point efter F.C. København da foråret blev skudt i gang, men efter deres to kampe mod FC Midtjylland og OB – samt syv københavnske point i tre kampe – så er AaB nu syv point efter F.C. København.

AaB’s enlige træffer her i foråret er sat ind af Lukas Spalvis, spilleren der også er AaB’er farligste i denne sæson. Spalvis er med 15 ligatræffere nummer et på Superligaens topscorerliste. Næstfarligste AaB’er er Thomas Enevoldsen, og samlet set tegner de to spillere sig for 60% af AaB’s mål i denne Alka Superligasæson.

HUSK at checke app’en VoresKBH, hvor der vil være yderligere information inden dagens hjemmekamp.