Svært, som forventet

Svært, som forventet

Junior skriger sin glæde ud efter den forløsende udligning.

 

Det blev præcis så svært som forventet på Essex Park i Randers, hvor F.C. København ligesom i foråret havde meget spil, men svært ved at omsætte det til chancer og mål. Derfor lignede det også længe en hjemmesejr på det mål, Bédi Buval scorede kort før pausen på en af hjemmeholdets få chancer i kampen. I løbet af 2. halvleg fik løverne dog støt og roligt kørt randrusianerne trætte, og det var helt fortjent, at José Junior kunne udligne 7 minutter før tid.

- Ja, det var ikke helt efter bogen, at vi skulle så langt hen i kampen, før vi fik udlignet, indrømmede Hjalte Nørregaard efter kampen, der dog hele tiden troede på, at målet nok skulle komme.

- Vores første halvleg var ikke så god, og vi spiller lidt for langsomt, men vi får lagt et bedre pres på dem efter pausen, og det føltes som om det bare var et spørgsmål om tid, før vi ville score, sagde Hjalte, der ligesom holdkammeraterne var mærkede af den kraftige varme, men ikke ville bruge det som undskyldning for indsatsen. 

Indskiftede José Junior var naturligvis himmelhenrykt efter sin udligning til 1-1, selv om det kostede ham et gult kort fra dommer Lars Christoffersen, da han i begejstring smed trøjen:

- Da jeg tog trøjen af efter min scoring, tænkte jeg ikke på det gule kort, jeg ville få. Jeg er ikke en type, der får ret mange gule kort, og det var min måde at udtrykke mig på, forklarede Junior efter kampen. 

Lars Christoffersen indrømmede i øvrigt efter kampen, at han nok burde have givet Tidiane Sane et frispark, da han mistede bolden som optakt til F.C. København-udligningen.

- Jeg stod rimelig godt placeret, og kunne ikke se nogen kontakt mellem Sane og Hutchinson, så jeg mente ikke, der var frispark i situationen. Men på TV-billederne ser jeg det i en helt anden vinkel, og så indrømmer jeg, at jeg næsten 100 % sikkert havde fløjtet for frispark til Randers. 

Til gengæld var der mindst én situation, hvor københavnerne med rette kan føle sig snydt for en oplagt målchance, da Nordstrand sendte Ailton alene igennem i kampens start. Til gengæld løb løverne ofte offside i mange andre situationer, hvilket Ståle Solbakken også påpegede efter kampen, da han gav sin vurdering af begivenhederne:

 - Vi sejler lidt i første halvleg, hvor det hele bliver meget på Randers’ præmisser. Vi er for dårlige til at vende spillet, og vi spiller overdrevent småspil. At banen er meget langsom gør også kampen utrolig fysisk præget. I anden halvleg bliver det bedre, og hvis vi er lidt skarpere, får vi tre til fire friløbere mod mål, men vi bliver fanget i snævre offsides alt for ofte.

- Randers er et svært hold, især med deres to store stærke angribere. Der synes jeg, at Peter Larsson gør det godt i kampen med Mark Nygaard. César Santin, som vi satte på banen for at kunne vende spillet hurtigere, bliver lidt træt til sidst, sluttede cheftræneren, inden han og resten af truppen drog mod hovedstaden for at forberede sig til torsdagens returkamp mod Cliftonville.

William Kvist: Ville gerne have haft 3 point

- Vi kan ikke være helt tilfredse, vi ville selvfølgelig gerne have haft de 3 point, men sådan skulle det ikke være i dag. De spiller også en udmærket kamp, og vi har ført haft problemer på den her bane. Før pausen kommer vi ikke frem til det helt store og vi får ikke rigtig vores spil til at hænge sammen og løber en del offside. Men efter pausen har vi godt tag i dem og får gjort dem trætte.

César Santin: Jeg vil vinde alt!

- Den første kamp er man altid nervøs, men jeg er glad for, at vi ikke tabte. Jeg følte mig meget træt på banen, men der kommer mange kampe fremover, og jeg kommer til at gøre det bedre. København er en dejlig by, og mine holdkammerater er fine, så jeg nyder at være her. Jeg vil vinde alt her i København, for jeg er en vindertype.


Thomas Kristensen: Vitalt at vi scorer til 1-1

- Det er vitalt, at vi scorer til 1-1, og vi kunne faktisk også have scoret til 2-1, men det havde nok ikke været helt fortjent. Vi kom ikke rigtig igennem, da vi spillede 4-4-2, så da jeg kom på banen, prøvede vi at satse mere offensivt. Man kan sige, at vi smider organisationen til sidst, for vi kan ikke bruge et nederlag til noget som helst, og vi får heldigvis lagt et godt tryk på Randers. Det har været en fin start for mig her i klubben. Truppen er meget homogen, og det har været nemt at komme til som ny spiller.

Morten Nordstrand: Uafgjort er fortjent

- Vi virker farlige lige i starten af kampen, men vi falder i tempo og tager de forkerte beslutninger. I anden halvleg får vi bedre fat, og uafgjort er fortjent efter en kamp, hvor vi ikke skaber et hav af chancer. Jeg er glad for den spilletid jeg får, og det gør mig ikke så meget, hvem jeg spiller sammen med. På torsdag kommer mit første sæsonmål!

José Junior: Jeg tror på mig selv

- Jeg vil selvfølgelig gerne spille fra start hver gang, men jeg respekterer Ståles beslutninger. Jeg forsøger hele tiden at forbedre mig, og jeg tror på mig selv, og jeg ved, hvad jeg kan. Sidste sæson var jeg en del skadet, men nu føler jeg mig meget stærk, og forhåbentlig undgår jeg skader. Det er tid til at nyde fodbolden!